SIN ZLATANA IBRAHIMOVIĆA PREŽIVIO JEZIVU STVAR, A SAD POSTAJE MNOGO BOLJI DASA OD OCA: Sve je zgodniji, evo čime se bavi

Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih fudbalera sa naših prostora, iako se penzionisao, ne prestaje da bude u centru pažnje, te se čini da sada intrigira javnost više nego ikada. A njegovim stopama krenuo je i Maksimilijan, stariji nasljednik čuvenog sportiste, koji je očeva slika i prilika.

Trenutno je juniorski igrač Milana u dobi do 18 godina, a prema riječima fudbalskih stručnjaka, u budućnosti će ponoviti očeve uspjehe i sada već sigurno postati jedan od najvećih igrača svoje generacije.

Sa druge strane, nema sumnje i da će tinejdžer, koji uskoro puni 17 godina, biti veliki zavodnik, s obzirom da je povukao crte lica na majku, inače ljepoticu sa izvajanim telom i šarm na oca, čija harizma nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A mišljenja su podeljena na koga više liči, mada, čini se, da je više onih u Zlatanovu korist.

Kad je malo stasao, maks je verno pratio oca na svim utakmicama, a sada se zajedno pojavljuju na tribinama drugih sportskih događaja. Koliko su bliski otac i sin, svedoči i slika sa njihovog treninga:

Sa druge strane, javnost je malo upoznata sa činjenicom da je Zlatanov sin odmah po rođenju imao veliki zdravstveni problem, te da mu je život bio ugrođen.

Trafika, prodavnica, market, benzinska pumpa – izaberi neku od dostupnih lokacija i iskoristi novu opciju za isplatu već danas!

Najbolji švedski fudbaler svih vremena u knjizi “Ja sam Zlatan Ibrahimović”, autora Dejvida Lagerkranca, pričao je i teškim trenucima kroz koje je prolazio, a kada ni novac i uticaj nisu imali nikakvu važnost. Svakako je očinstvo nešto što je za Ibrahimovića najvažnije u životu. Međutim, kada se rodio sin Maksimilijan, odmah je bio bolestan.

“Sve je bilo novo s Maksijem, i primetili smo da puno povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto. Je li to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Nazvao sam porodicu, prijatelje i svi su me tiješili da nije ništa strašno, ali nisam vjerovao. Pokušavao sam da utješim sebe”, objašnjavao je Zlatan i dodao:

“Cijelo tijelo mi je bilo u grču. Nikada se nisam ovako osjećao, ni približno. Dok nisam dobio dijete bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam biti ljut i lud, mogao sam pokazivati sve moguće emocije. I sve se moglo riješiti ako si bio čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Ovdje sam bio nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao učiniti. Maksi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali i sad se zaista primjećivalo da je kost i koža. Izgledao je kao da život želi da ga napusti.”

A onda, iako je za sebe mislio da je neustrašiv, sa operacijom sina nije mogao da se suoči. Naime, Helen mu je javila da će mališan imati intervenciju na želucu, a Zlatan je pobjegao iz bolnice.

“Ne sjećam se puta do bolnice. Sećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gdje, gdje je, na kraju su me odveli do velike sale gdje je Maksi ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada, kao mala ptica. Imao je cijevi kroz tijelo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi: ‘Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu izdržati. Zovi me za sve što treba, rekao sam Helen i pobjegao odatle…'“, otkrio je Zlatan.

Međutim, sve je prošlo u najboljem redu, a Maksim je izrastao u veoma zgodnog i zdravog mladića, ima samo ožiljak da ga podsjeti koliko je bio hrabar i borben još od prvog dana otkako je došao na ovaj svijet, a reklo bi se, da je upravo to nasljedio od oca.

Pored Maksa, Zlatan i Helena imaju i dvije godine mlađeg sina Vinsenta.