Recept za parfe tortu koja podsjeća na sladoled

SASTOJCI
Biskvit:
3 jaja
70 g šećera
70 g brašna
1 žlica kakaa
1/2 žličice praška za pecivo
mlijeko za poprskati

Svijetla krema:
80 g šećera
250 ml vode
3 žumanjka
2 jaja
200 g bijele čokolade
1 želatina
200 ml vrhnja za šlag

Tamna krema:
80 g šećera
250 ml vode
3 žumanjka
2 jaja
200 g čokolade za kuhanje
1 želatina
200 ml vrhnja za šlag

Dekoracija:
300 ml vrhnja za šlag

Priprema biskvita:Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom.U drugu zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte ih da dobijete čvrsti snijeg.Posebno pjenasto izradite žumanjke i šećer.Dodajte pripremljeno brašno i miksajte.Zatim dodajte malo izrađenih bjelanjaka, sjedinite mikserom.Dodajte ostatak bjelanjaka i sastojke sjedinite pjenjačom.Na dno kalupa promjera 26 cm postavite masni papir.Istresite i rasporedite smjesu.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 25 minuta.Pečeni biskvit malo poprskajte sa mlijekom prije nego rasporedite svijetlu kremu.

Priprema svijetle kreme:U lonac dodajte šećer i vodu, stavite kuhati.Za to vrijeme u zdjelu dodajte žumanjke i cijela jaja, te ih izmiksajte.Kada voda zakipi, sklonite ju sa strane i umiješajte pripremljena jaja.U vruću smjesu dodajte bijelu čokoladu (narezanu ili u kapljicama) i miksajte da se čokolada istopi. Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi.

Pripremite želatinu u prahu po uputstvu s vrećice.Želatinu koju sam ja koristila i 4 žlice hladne vode, pomiješala sam i ostavila 10 minuta da nabubri.Nakon toga sam ju istopila na laganoj temperaturi. Ja topim držeći u zraku kako nebi bila vruća, možete provjeriti prstom.Istopljenu želatinu dodajte kremi.

Posebno u drugu zdjelu ulijte vrhnje za šlag.Miksajte ga da postane čvsrt.Šlag dodajte kremi i sjedinite.Kremu rasporedite preko biskvita.Stavite u hladnjak da se krema stegne prije nanošenja tamne kreme.

Priprema tamne kreme:U lonac dodajte šećer i vodu, stavite kuhati.Za to vrijeme u zdjelu dodajte žumanjke i cijela jaja, te ih izmiksajte.Kada voda zakipi, sklonite ju sa strane i umiješajte pripremljena jaja.U vruću smjesu dodajte čokoladu za kuhanje(narezanu ili u kapljicama) i miksajte da se čokolada istopi.Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi.

Ponovite postupak pripreme sa želatinom na isti način kao za svijetlu kremu.Istopljenu želatinu dodajte kremi.Posebno u drugu zdjelu ulijte vrhnje za šlag.Miksajte ga da postane čvsrt.Šlag dodajte kremi i sjedinite.Gotovu kremu rasporedite preko svijetle kreme.Tortu stavite u hladnjak da se stegne.

Priprema dekoracije:U zdjelu ulijte vrhnje za šlag.Miksajte ga da postne čvrst.Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje po površini radite ružice od šlaga.Ostatak dekoracije napravite po želji.

izvor zadovoljna.hr