Recept naših nana koji uklanja sve fleke: Uz pomoć ovog trika opraćete kuhinjske krpe bez otkuhavanja!

Svakoj domaćici su potrebne kuhinjske krpe, za brisanje suđa, brisanje prašine.Međutim, one vremenom prestanu izgledati lijepo i čisto i postanu sive sa mrljama koje nikako ne možemo ukloniti.

1.Srećom, postoji jedan trik starih baka koji efikasno rješava ovaj problem.Neke od njih su vrlo neobične. Na primjer, za pripremu sredstva za izbejljivanje možete upotrebiti obično jestivo ulje.2.Iako ono samo po sebi može nanijeti štetu, zajedno sa drugim komponentama daje potrebnu reakciju i postaje novi proizvod, koji savršeno čisti prljavštinu i masnoću.3.Ovo je NAJBRŽE moguće čišćenje kuće: Efikasni trikovi koji će vam umnogome olakšati ovaj proces.

Potrebno vam je:veliki lonac vode (10 l),dvije supene kašike suncokretovog ulja,četiri supene kašike izbjeljivača,pola čaše bilo kog praška za veš,prljave kuhinjske krpe.

1.Postupak:Zagrijte lonac vode, da prokuha. Isključite. U vodu dodajte suncokretovo ulje. Dodajte zatim izbjeljivač i prašak za veš.Pomiješajte sve sastojke i u taj rastvor ubacite krpe. Poklopite lonac. Pustite da se voda ohladi.4.Zatim možete da izvadite i isperete krpe, ali biće još bolje da ih potopite u čistu vodu i ostavite da odstoje nekoliko sati.Rezultat će biti izvanredan!5.Nestaće čak i uporne, stare fleke. Ovaj metod je posebno dobar zbog toga što prljavštinu uklanja bez otkuhavanja.

PREUZETO