PRVI PUT NAKON SKANDALA U KVIZU OGLASIO SE VLADIMIR KRNAČ: Javila mu se televizija i javila VIJESTI – OVO NI U SNU NIJE OČEKIVAO


Svima koji su gledali epizodu kviza “Najslabija karika” od prije 2 dana, najveći utisak je ostavio i za srce prirastao Vladimir Krnač, takmičar čije će se učešće u ovom šou programu prepričavati još dugo.

Vladimirov lik i pamet dobro je poznata svima koji rado gledaju porodične kvizove u Srbiji. Poznat je i medicinskim radnicima, jer, pored toga što učestvuje često u kvizovima, Vladimir često i daje krv, do sada je dao najdragocjeniju tačnost više od sto puta. Za porodicu, suprugu i četvoro djece, zarađuje teško, radeći kao građevinac.

Ovaj put, Vladimir u žižu javnosti nije ušao zbog znanja i brzine razmišljanja, već zbog nepravde koja mu je nanijeta tokom takmičenja u kvizu “Najslabija karika”. Naime, i pored toga što je dao 22 tačna odgovora na pitanja, što rijetko kome može da pođe za rukom, ostala dva takmičara, riješila su da ga proglase za najslabiju kariku. Ta odluka jeste u duhu kviza, ali, na društvenim mrežama, pa i u samom studiju, gdje je voditelj, slavni glumac, Nikola Kojo imao šta reći Jugoslavu i Miljanu koji su Vladimirovo ime napisali na tabli za ispadanje, reakcija je bila burna, piše Kurir.rs.

Kaže da je očekivao je da će protivnici posegnuti za taktikom u cilju toga da ga pobijede, ali u njemu je ostao osećaj gočine i žal što nije imao priliku da kviz završi bez netačnog odgovora.


– Pretpostavio sam da će se tako nešto dogoditi. Neću sad da se hvališem, najvjerovatnije bi izgubili od mene. Računao sam na to da će me izbaciti, to su pravila kviza, legitimno je. Ali, najžalije mi je zbog 22 tačna odgovora do predzanje runde, nije se još desio takav slučaj. Strašno me je zanimalo da li mogu da završim kviz bez netačnog odgovora, to bi bio presedan. Osjećaj je odvratan. – rekao je Vlada za Blic.

Ono što je uslijedilo nakon emitovanja, pa i samu poruku Nikole Koja nakon što je napustio podijum za takmičare, kaže da je očekivao, ali ne u ovolikoj mjeri.

– Očekivao sam podršku, da će se podići prašina, al ovo sve je prevazišlo moja očekivanja. Podrška stiže sa svih strana, sve ovo je zaista lijepo od ljudi – rekao je on.

Sem podrške, počele su da kruže ideje i akcije na Tviteru da se sakupi novac za ljetovanje Vladimira i porodice u Egiptu. Ipak, sve ljude dobre volje, pretekla je Prva televizija, koja je rekla da će Vladimiru kao morlanom pobjedniku kviza, platiti put za Egipat. To saznanje mu je popravilo dan i iznjedrilo osmijeh.

– Prihvatiću. Takmičim se po kvizovima već dvadeset godina, nije da nisam zaradio novac, ali on je na kraju uvijek imao neku drugu namjenu. Tako da je taj Egipat guran u zapećak. Sad, kad su mi ponudili, prihvatiću. – kaže on zadovoljno, kroz smijeh.


3424022-vladimir-krnac-ff

– Osjećaj je prijatan, nemam prave riječi. Hvala svima na lijepim riječima, željama i namjerama da mi se pomogne. Ali, ljudi, zaista nema potreba. Ovaj posao radim već trideset godina bez prestanka, radio sam oduvijek građevinu. Jeste da je teško, ali je interesantno. Gotovo ja sam došao do 60 godina. Za mene je kasno, kasno za bilo kakav početak. Opet, lijepo je to od njih. Ne znam šta bi bi bio razlog da bolje razmislim, ja sam završio srednju mašinsku školu. Nije da je baš atraktivna i posebna škola. Ovo sam počeo da radim iz neke nužde, radiš ono što se traži. Vremenom kupiš ovo, kupiš ono i to je krenulo… Može se lijepo i zaraditi ali je teško i iscrpljujuće – priča Vladimir.

Koliko god da je bio gorak, te je izgubio zbog taktike, a ne zbog neznanja, kaže da ga poraz neće ometi da nastavi sa učestvovanjem u kvizovima.

-Prijaviću se ja. Nije ovaj kviz moja avantura, bio sam i prije, znam kako se gubi, ništa novo za mene. To mi je neki hobi. Eto, dečko je počeo da zamuckuje, taktika, kaže. Nije taktika, sine moj. Ti ćeš to izgovoriti pred milion ljudi, a gde je obraz? E, sad, da je to krtaj moje avanture u kvizovima – nije, kviz je moja ljubav – kaže Vladmir.

(Blic.rs)