PRIZOR U ZAJEČARU KAO IZ H0ROR FILMA! Dramatične scene poslije oluje – kuće gorjele u požaru, grad potpuno opustošen

Nevrijeme odnosno superćelijska oluja toliko je divljala da je uzrokovala veliku materijalnu štetuna ovom području. Nosila je sve pred sobom, lomila drveće, uništila oranice.

Čitav centar grada, koji je skoro bio uređen, bio je pod vodom, tako da je život bio paralisan. Pokidana je električna instalacija u pojedinim dijelovima grada, ali i okolnih naselja, zbog čega su neka od pripadajućih seoska naselja još uvijek bez struje.

U selu Veliki Izvor oboren je i dalekovod. Ekipe Elektroistoka Zaječarsu još uvijek na terenu kako bi se situacija sa strujom normalizovala.Inače, tokom noći kako pripadnici Štaba za vanredne situacije, Elektroistoka, komunalne policije, Komunalnih preduzeća, bili su na terenu, jer je situacija u Zaječaru bila više nego alarmantna.

– Toliko je sijevalo, tukli gromovi, kiša, sve je pucalo od grada kao apokalipsa. Ovo nisam doživjela nikada. Oluja je nosila sve pred sobom.Odnijela nam je i polomila baštenski sto ispred kuće, stolice su letjele, od cvijeća i bašte nema ništa. Grad je uništio sve – priča starija Zaječarka.

Predpostavlja se da je i jako nevreme sinoć u Zaječaru uzrokovalo i izbijanje požara koji je zahvatio tri stambena objekta u naselju Kotlujevac. Vatrogasna jedinica je uspela da lokslizije vatrenu stihiju i na svu sreću nema žrtava, osim što je naneta velika materijalna šteta, prenosi Republika.rs