PREDIVNA BOSANSKA PRIČA: Braća Muhammed i Hamza vjenčanje organizovali na isti dan, a tek da čujete razlog


Dan vjenčanja u životu čovjeka i žene, predstavlja ujedno novi list u njihovom životu, te krunu jedne ljubavi.

Međutim, kada odlučite organizovati vjenčanje na isti datum skupa sa vašim bratom, sestrom ili nekim srcu dragim, onda to ovom posebnom danu pridaje još ljepšu i veću dimenziju. Odnosno, da vam taj neko puno znači.


Portal Hanuma.ba, donosi priču o vjenčanju Muhammeda i Hamze Rašidagić koji su odlučili sudobnosno ‘da’ sa svojim ljepšim polovinama ovjekovječiti svadbenim slavljem na isti dan.

Vjenčanje je održano u Živinicama, proteklog vikenda, odnosno u subotu, 4. marta.


Šerijatsko vjenčanje obavljeno je u Živinicama u džamiji na Šarenjaku, a ovaj čin obavio je efendija Ferid Fejzić.

Pitali smo ih otkuda želja da vjenčanje bude baš na isti dan, te kako su roditelji reagovali na ovu ideju.

  • Uvijek su nas roditelji, posebno majka učili da budemo zajedno, čuvamo jedan drugog, jer smo zajedno jači. Kako u životu ništa nije slučajno, tako ni naša zajednička svadba. Iako sam stariji 19 mjeseci, vazda smo bili kao blizanci, dok Muhammed nije izrastao”, govori Hamza za portal Hanuma.ba.

Muhammed i Selma, brak su u planu imali već neko vrijeme, a ideja o činu zajedničkog vjenčanja, došla je sasvim spontano.

  • Razgovarali smo i došli do zaključka da vjenčanje organizujemo na isti dan. Popričali smo i sa svojim hanumama, Muhammed sa Selmom, a ja sa svojom Nihadom. Obje su bile oduševljene idejom i rado je prihvatile”, govori Hamza.

Kako u nastavku razgovora kaže, roditeljima, ali i ostaloj rodbini, njihova odluka bila je iznenađenje.

  • Hvala Allahu ni jednog trenutka nismo naišli na zapreku. Tako Allah posloži kad je namjera iskrena. To jeste bila dobra odluka”, s ponosom ističe naš sagovornik.

Svoj medeni mjesec odlučili su provesti u Istanbulu te nam kaže kako su oduševljeni ovim gradom, te kako uživaju u svakom trenutku.

Na kraju razgovora, Hamza zaključuje jedno;

  • Samo zajednica kuću gradi. Mi našu gradimo”.