POUČNA PRIČA: Žena u kupovini


Jedna žena je otišla u kupovinu. 

Na kasi je otvorila torbu kako bi platila, ali u tom trenutku prodavac primijeti u njenoj torbi daljinski upravljač.Nije mogao da suzdrži svoju radoznalost te je upita:

“Da li uvijek sa sobom nosite daljinski?”Ona odgovori: “Ne baš uvijek, ali moj muž nije htio da krene sa mnom u kupovinu zbog utakmice pa sam ponijela daljinski upravljač”.

Prodavac se nasmija i vrati sve stvari koje je žena kupila.


Začuđena ovim činom, ona upita prodavca šta se dešava.

On reče: “Vaš muž je blokirao vašu kreditnu karticu”.


POUKA: Uvijek poštujte hobije svoga muža. Priča se nastavlja…

Nakon toga žena iz svoje torbe izvadi kreditnu karticu svoga muža i provuče je kroz mašinu. Nažalost, nije blokirao svoju kreditnu karticu.

POUKA: Nikada ne potcjenjujte snagu i mudrost svoje žene. Priča se nastavlja… Nakon što je provukla karticu kroz mašinu, ona je tražila:

Unesite PIN koji je poslat na vaš mobilni telefon.

POUKA: Kada muškarac gubi, mašina je dovoljno pametna da ga spasi. Priča se nastavlja…Ona se nasmija i iz torbe izvuče mobilni telefon koji je zvonio. To je bio telefon njenog muža koji je nagovještavao dolazak SMS-a. Uzela je mobilni telefon zajedno sa daljinskim upravljačem kako je ne bi zvao tokom kupovine. Pokupila je sve stvari i vratila se sretna kući.

POUKA: Nikada ne potcjenjujte očajnu ženu… Priča se nastavlja…

Kada se vratila kući nije bilo njegovog automobila, a na vratima se nalazila cedulja: “Nisam mogao da pronađem daljinski upravljač. Otišao sam s momcima da gledam utakmicu. Doći ću kasno. Pozovi me ukoliko ti budem trebao.”

Nažalost, sa sobom je ponio i ključeve od kuće.

POUKA: Ne pokušavajte da kontrolišete svoga muža. Uvijek ćete biti na gubitku!