Postoje DVA NAČINA DA SE RAZVEDU: Oglasio se advokat – Anita i Matora moraju da ispune ovaj USLOV da bi se rastale

Ne mogu da obave taj proces u Srbiji.
Svi u Bijeloj kući bruje o odnosu Jovane Tomić Matore i Anite Stanojlović nakon što se saznalo da se Anita dopisivala sa tiktokerkom Mateom Car. Matea je priznala sve Jovani o porukama koje su razmenjivale na dan njihovog venčanja. Matora je odlučila da se razvede od Anite i da stavi tačku na njihovu ljubavnu priču.

U Srbiji nisu priznati gej brakovi, pa su Jovana i Anita otišle u Crnu Goru kako bi se vjenčale. Advokat je sada otkrio na koji način će morati da se obavi razvod koji Matora zahteva. Objasnio je da postoje dva načina da se njih dve razvedu. Jedan je da odu u Crnu Goru i tamo lično završe proceduru, a drugi način je da ovlaste punomoćnika koji će to obaviti umesto njih. Ključan je uslov da moraju proces da obave u Crnoj Gori gdje su se i vjenčale.

– Da se radi o običnom braku koji je zaključen po pravima naše zemlje, između muškarca i žene koji je sklopljen u bilo kojoj zemlji, mogu se ljudi razvesti kod nas, pod uslovom da je poslednje zajedničko prebivalište bračnih drugova na teritoriji naše zemlje. Imajući u vidu činjenicu da srpsko zakonodavstvo ne poznaje brak kao zajednicu dva muškarca ili dve žene, taj brak bi morao biti razveden po pravu one zemlje u kojoj je brak zaključen, što je u ovom slučaju Crna Gora. One bi morale tamo pred nadležnim sudom da se razvedu – rekao je za “Blic” advokat kojeg su novirnari pitali da li mogu da se razvedu dok su u rijalitiju.

– Mogu, ali moraju da ovlaste punomoćnika, odnosno nekog advokata, koji bi to uradio. Suština je da se taj posao obavi tamo. Specijalno punomoćje mora da se da i overi u takozvanoj svečanoj formi pred našim javnim beležnikom ili pred njihovim konzulatom, gde bi on izašao na teren. Na taj način bi brak mogao da se razvede bez njihovog prisustva – zaključio je Andrija.

Podsjećamo, sinoć tokom emisije “Pretres nedelje sa Milanom Miloševićem” Matora se obratila svojim prijateljima u kameru, a onda je zatražila razvod:

– Od ovoga dana, bude li jedan moj prijatelj poslao nešto, frizer, Tijana haljinu, smatraću to poniženjem mene, ne zaslužuješ ništa ni od koga. Nek ti šalju švalerka i mama… Tražiću razvod da stigne ovde – rekla je Matora, a Anita je dodala:

– Ja neću potpisati – rekla je Anita.