PILA SAM SUPU OD KOSTIJU NEDJELJU DANA:Evo šta mi se desilo sa ZDRAVLJEM, nisam mogla vjerovati

Juha od kostiju je model u posljednje vrijeme. Posebno nakon krune, kada su je mnogi koristili da podrže neranjivost. Kathy Bresek, nutricionista, pila je ovu supu nedelju dana i izlagala o svojim susretima za magazin Solid.

“Supa od kostiju se pretvorila u obrazac u poslednjih nekoliko godina. Kao nutricionista, pijem je dosta dugo, jednom nedeljno.

Samo jedna šoljica ove supe je puna čvrstih dodataka koji su korisni za vegetaciju vašeg stomaka i zdravu kožu.

Zbog pregleda sam odlučio da pijem jednu šoljicu dosljedno. Ovo je upravo ono što mi se desilo u šoku.

Slučajno, nakon ove analize, počeo sam da prepisujem ovaj trening svojim klijentima koji se bore sa slabim otporom, probavnim nuspojavama, tugom, malo energije, prekomjernom težinom i raznim bolestima.

Razgovarao sam s nutricionistom Erikom Jakobsen o značaju koštanog fonda i njegovim najvećim medicinskim prednostima.

“Postoji ograničeno istraživanje koje eksplicitno razmatra uticaje koštanog fonda, ali fiksacije u njemu sigurno mogu dati medicinske prednosti koje pomažu njegovoj uobičajenoj upotrebi”, kaže Jakobsen.

Jakobsen je shvatio da fiksiranje u koštanom materijalu može biti posebno sjajno za okvir koji se odnosi na želudac i kožu.

Želatin i amino korozivni glicin mogu zaštititi od LPS (lipopolisaharida), koji su provokativni endotoksini koje mikroorganizmi isporučuju u želucu.

Ona dodaje da koštana masa također sadrži glutamin, “koji jača poštenost probavnog zida i može spriječiti ili podržati oporavak gastrointestinalne propusnosti ili slomljenog želuca”.

Jakobsen kaže da koštana masa može pomoći i koži, dajući smisao da glicin – uz prolin i hijaluronski koroziv – podržava stvaranje kolagena.

Kolagen je ključan za dobrobit kože, jer pomaže u fleksibilnosti i hidrataciji kože, kaže ona.

Šta sam vidio nakon sedam dana upornog pijenja supe od kostiju?

Moja obrada se donekle poboljšala, primijetio sam smanjenje ispupčenja i nisam osjetio potrebu za malim večernjim grickanjem s obzirom na činjenicu da me je zaliha održavala punim.

Isto tako, pošto formalno ulazim u četrdesete za mjesec dana, vjerujem da će kolagen u koštanoj bazi i dalje podržavati svestranost moje kože!

Nakon sedam dana konzumiranja koštanog temeljca, možda ćete se osjećati živahnije, hidratiziranije i bolje se apsorbirati. Ipak, važno je imati na umu da koštani fond definitivno nije začarani aranžman – on jednostavno podržava vaš opći režim ishrane i način života.

Dakle, osim ako uglavnom jedete solidno, “bez obzira na to da li pijete koštani temeljac sedam dana, postoji pristojna prilika da nećete naići ni na jednu od promoviranih prednosti.”

Iskreno govoreći, nisam nedavno smatrao da je koštani temelj mogućnost za dodatnu hidrataciju, ali sam primijetio da nisam bio toliko isušen nakon vježbi tokom sedmodnevnog perioda ispitivanja.

Jakobsen je shvatio zašto je to tako. „Moji klijenti su uvideli da je koštana masa izvanredna metoda za povećanje nivoa hidratacije i energije zahvaljujući mineralnim supstancama kao što su natrijum, magnezijum, gvožđe, cink i kalijum“, kaže ona. (Natrijum i kalijum su elektroliti koji pomažu tijelu da uspješno zadrži vodu.) “Štaviše, koštani temelj sadrži proteine i aminokiseline koje se efikasno apsorbiraju i pomažu gastrointestinalnom omotaču, što ga čini idealnim za smirivanje nuspojava tokom želučanih problema.”

Važno je zapamtiti da pod pretpostavkom da stalno razmišljate o konzumiranju koštane mase, trebali biste znati o predrasudama prema receptorima.

Iz kog razloga nastavljam sa svakodnevnim svakodnevnim vježbanjem zaliha kostiju?

Biću pažljiviji da pijem koštani temeljac svaki dan. Jednostavno volim način na koji se osjećam, osim što shvaćam da i ja podržavam dobrobit svoje kože primajući nagrade od kolagena.

Recept za supu od kostiju

Učvršćenja:

najveći lonac koji imate, ili spori štednjak

dvije ogromne kosti za hamburger (možete koristiti skromnije kosti pod pretpostavkom da imate živinu). Pokušajte da dobijete prirodne kosti.

3-4 kašike sirćeta od jabukovog soka

8-10 šoljica odvojene vode (ovisno o veličini vašeg lonca/spori štednjaka)

par čena belog luka

1 luk

3-4 ogromne prirodne šargarepe, oguljene

3-4 stabljike prirodnog celera, cijepane

novi peršun, ruzmarin ili vaš #1 ukus

mrlje okeanske soli

mrvica bibera

1 srednji korijen đumbira, isječen na komadiće. (Možete skinuti đumbir pod pretpostavkom da vam se sviđa okus đumbira.)

Priprema:

Zagrejte šporet na 350 stepeni. U posudi za krčkanje pržite kosti 15 minuta. Dodajte ih u šerpu ili spori šporet.

Dodajte vodu skoro do najviše tačke lonca ili štednjaka, uz sirće od jabukovog soka, arome, šargarepu, luk, đumbir i beli luk.

Zagrijte temeljac do tačke ključanja, pa u tom trenutku smanjite na gulaš. U loncu na laganoj vatri kuvajte 12 do 24 sata. U tromom gugutanju