Par se kladio, bez slatkiša, bez alkohola: Godinu dana kasnije, ovako izgledaju

Lexi i Danny Reed su se borili s gojaznošću, ali su donijeli konačnu odluku da promijene svoje živote.

Započeli su ovo putovanje kako bi bili zdraviji i promijenili svoje navike.

Kada vidite na kraju njihove rezultate vjerovatno će vas inspirisati. Hajde da zajedno pogledamo kako je izgledao njihov put transformacije.

Foto: housejogger.com

Lexi i Danny puno su vremena provodili gledajući TV i odlazeći u različite restorane, a nezdrava hrana je bila njihov izbor. Par se počeo zabavljati još 2007. godine, a nakon vjenčanje njihove prehrambene navike su se pogoršale.

Foto: housejogger.com

Lexi nikada nije zamišljala ideju o zdravoj ishrani, a neke od njihovih svakodnevnih aktivnosti, ma koliko jednostavne, postale su pravi problem. Nisu mogli ići u šetnju ili vožnju biciklom.

Foto: housejogger.com

A onda su zajedno u krenuli u izazov njihovih života. Nakon što su proslavili svoju prvu godišnjicu 2016. godine, odlučili su napraviti pozitivnu promjenu u svom životu.

Foto: housejogger.com

Novogodišnja odluka

Donijeli su novogodišnju odluku i prihvatili izazov koji će im zauvijek promijeniti živote.

Kada je njihov prijatelj čuo za ovu odluku, odlučio im je pomoći.

Foto: housejogger.com

Donijeli za početak odluku da isključe sve oblike alkohola iz svoje prehrane i eliminiraju sve vrste cheat meal-a na najmanje 30 dana.

Dobili su članstvo u teretani.

Kardio časovi koji se nude u teretani nisu bili laki za Lexi i predstavljali su za nju pravi izazov. Priznala je da je probala nekoliko kardio treninga visokog intenziteta, ali nije uspijevala.

Foto: housejogger.com

Nešto prije nego što su stigli do 30-dnevnog izazova, Lexi je primijetila da se osjeća mnogo bolje i da je zadovoljna načinom na koji izgleda. Naravno, ovaj novi osjećaj joj je dao puno samopouzdanja da nastavi da se trudi da postigne krajnji cilj za koji je radila. Ova nova dijeta i svakodnevna rutina vježbanja su odradili odličan posao.

Foto: housejogger.com

Bili su tim

Lexi je imala mnogo više od Denija, njenog muža, ali su oboje znali da moraju da postignu cilj gubitka težine koji su postavili. Bilo je trenutaka kada je cijeli proces bio pomalo izazovan, ali su imali jedno drugo i radili na prevazilaženju izazova.

Foto: housejogger.com

Danny je, kao i Lexi, bio u zaista nezdravoj formi i odabrao je nezdrav životni put prije nego što je upoznao svoju sada lijepu ženu.Bilo im je dobro samo da odu kući, opuste se, jedu do mile volje i ne brinu ni o čemu drugom.

Foto: housejogger.com

Viralna senzacija

Njihova misija je privukla veliku pažnju, a ljudi su ih bodrili. Lexi je svoje prijatelje i porodicu obavještavala o svom napretku putem Instagrama, ali još uvijek nisu dočekali veliko iznenađenje u životu. Par je u početku saznao da su predstavljeni u popularnom izdanju časopisa “People”. Ubrzo je priča para postala viralna senzacija.

Foto: housejogger.com

Biti mama

Osim uživanja u zabavnoj strani života, Lexi je imala ozbiljnije pitanje zbog kojeg je brinula. Priznala je da bi u njenom stanju bilo teško postati majka. Ne samo da bi bilo teško, već bi predstavljalo pravu opasnost za nju i njeno nerođeno dijete.

Foto: housejogger.com

Ovo je također bio još jedan motivirajući faktor za Lexi jer je zaista željela da postane mama i uživa u blagodatima majčinstva.

Foto: housejogger.com

Zdravstvena upozorenja

Sa 25 godina imala je jako bolove u zglobovima i bila bi jako iscrpljena, a čest je i ostajala bez daha.

Promjena stila života

Kada je u pitanju Lexi i Dannyjeva misija, i najmanje promjene u pravom smjeru bile su za njih velika stvar. Napomenuli su da su počeli mijenjati hranu koju konzumiraju i umjesto da jedu vani za svaki obrok, odlučili su se za zdravije verzije kod kuće. Hrana za kojom najviše žude zamijenjena je nečim zdravijim.

Foto: housejogger.com

Počeli su da se više bave fizičkim aktivnostima, uključujući više kretanja i hodanja, a teretanu su posjećivali 5 puta sedmično.

Foto: housejogger.com

Napomenula je da je oduvijek bila zadovoljna čak i sa viškom kilograma, ali cijela ideja da bude ograničena da radi ono što želi i ide gdje želi, predstavljalo je veliki pritisak za nju.

Foto: housejogger.com

Jedna od najboljih stvari kod Lexi i Dannya Reeda je to što su, kroz sve, imali najviši nivo ljubavi jedno prema drugom i nisu dopuštali da im išta stane na put.  Lexi je napomenula da se Danny prema njoj odnosio s najvećom ljubavlju koju svaka žena može iskusiti od svog muža.

Foto: housejogger.com

Uprkos njenoj veličini, on to nikada nije iskoristio da bi je osudio niti je čak tražio od nje da promijeni bilo šta na sebi iz sebičnog interesa. Samo je učinio da se osjeća kao prelijepa žena kakva je bila.

Foto: housejogger.com

Lexi je primetila da je čitavo putovanje ojačalo odnos između nje i Denija i da je to bio odličan osećaj.

Foto: housejogger.com

Njihova priča i predanost samo pokazuju da kada parovi rade kao tim sa zajedničkim ciljevima, mogu pomjeriti planine.