OVOG NEMA NI NA FILMU: Snimak nove superćelijske oluje koja JE STIGLA U HRVATSKU:Nebo u Poreču kao apokalipsa, VJETAR DOSLOVNO ČUPA STABLA (VIDEO)

Superćelijska oluja koja je tutnjila Slovenijom stigla je i u Hrvatsku.

U Poreču su prvobitno snimljene scene kataklizmičnih crnih oblaka koji su prekrili nebo nad delovima Hrvatske, i to u trenutku kada se svakog časa očekivao početak nove razorne superćelijske oluje.

Izdato je crveno upozorenje za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko i zagrebačko područje

Kako je prethodno najavljeno, olujni sistem zahvatiće i područje slovenačke Istre, a jači udari severnog vetra mogući su iznad mora u Tršćanskom zalivu i duž slovenačke obale, što samim tim podrazumeva i pojavu jačih talasa na moru.

Sudeći po objavama na Tviteru, u Istri je ubrzo usledio toliko jak vetar, da je čupao stabla.

https://t.co/v1LVy8zqxg

“Za danas, 21. 7. 2023., izdano crveno upozorenje DHMZ-a za grmljavinsko nevreme za područje riječke, karlovačke i gospićke regije te narandžasto upozorenje za osječku i zagrebačku regiju.

“Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vetra, bura te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju. Podsetimo se preporuka i korisnih saveta kojih se trebamo pridržavati u slučaju grmljavinskog nevremena i jakog vetra”, objavili su.

Kurir.rs/Jutarnji.hr