Ovo joj je TEŠKO palo – Dušica Jakovljević na novom radnom mjestu, ovako je izgledao PRVI radni dan

Voditeljica Dušica Jakovljević je dala otkaz na Pink televiziji nakon deset godina rada. Ova vest zatekla je mnoge s obzirom da je ona uvijek isticala to koliko joj je angažman na ovoj televiziji donio u poslovnom smislu, a uskoro je trebalo i da proslavi svoj jubilej. Atraktivna voditeljka je sada na svom Instagram profilu objavila fotografiju i time pokazala kako joj prolaze prvi dani na novom radnom mjestu.

Jakovljevićeva je prešla na drugu televiziju i tu će nastaviti svoju karijeru. Ona je izjavila kako joj je veliki broj kolega pružio podršku i da je sada tamo gdje i pripada.

– Šesti let za tri dana, pretvoriću se u pticu realno – napisala je Dušica uz fotografiju sa aerodroma u Sarajevu.

Po svemu sudeći, voditeljici je teško i haotično da se navikne na novi tempo rada na drugom radnom mjestu.

Gdje je sve radila Dušice Jakovljević?

Ljubav prema radio novinarstvu otkrila je tokom srednje škole. U trećem razredu gimnazije dobila je priliku da na radiju “Akademac” vodi nekoliko emisija. Nakon toga je započela saradnju sa Televizijom “Palma” gdje je uređivala i vodila omladinsku emisiju “Žurka”. Uslijedila je saradnja sa produkcijskom kućom “Emošn” gdje je Dušica bila jedan od urednika i scenarista rijaliti šou programa “Veliki Brat”, emisije “Sve za ljubav”, te pisala scenarije za druge programe te produkcijske kuće. Nakon osam godina u “Emošnu” Dušica se „vratila“ na radio. Prihvatila je ponudu „S medija“ i za vrlo kratko vrijeme sa kolegama „podigla“ slušanost gradskog radija.

Jakovljevićeva je nakon toga prihvatila ponudu televizije “Pink” da postane urednica njihovog programa “Pink Vorld”. Vodila je program iz bekstejdža televizijskih takmičenja “Pinkove zvijezde” i “Pinkove zvijezdice”. Uporedo sa tim radila je i na drugim projektima, a potom je uslijedio i značajniji angažman ispred kamere kada joj je povjerena uloga voditeljice rijaliti šou programa “Farma”.

Od avgusta 2017. godine vodi emisiju uživo koja prati dešavanja u rijalitiju “Zadruga”, pa je mnogi doživljavaju kao zaštitno lice tog “Pinkovog” formata.

Neposredan odnos prema takmičarima, tj. ukućanima u “Zadruzi”, kao i njihovim roditeljima, prijateljima i članovima porodice doprinjeo je popularnosti, ne samo emisije, nego i same Dušice Jakovljević.

Jedno vrijeme poznata dama je bila dio produkcijskog tima koji je odlučivao koji kandidati “Pinkovih zvijezdica” zaslužuju da takmičenje nastave u studiju pred publikom, a tokom 2019. godine je bila jedan od članova žirija televizijskog takmičenja “Pinkove zvezde”.

– Od sedamnaeste godine je novinarstvo dio mog života… Tako da, zapravo ne znam za sebe besposlenu i uvijek moram nešto da radim. To sam prenijela i na svoju porodicu, pa posao i privatan život funkcionišu lijepo i jedan drugom ne smetaju već se uzajamno pospješuju. Da nisam ispunjena u poslu, ne bih bila zadovoljna privatno i obrnuto – svojevremeno je istakla Jakovljevićeva za portal Srbija Danas.