OVO JE PRVA REAKCIJA SAVE MILOŠEVIĆA NAKON NOVOG PORAZA NA KLUPI BiH: Evo šta je poručio




Reprezentacija Bosne i Hercegovine novim porazom zaključila je očajne kvalifikacije za Euro. Večeras smo, nakon preokreta, poraženi od Slovačke s 1:2 u Zenici.

Vodili smo autogolom gostiju, ali samo četiri minute. Poslije je i Renato Gojković nespretno dobio drugi žuti karton i tu je meč bio završen za nas.

Prvo poluvrijeme smo bili dosta loši, anemični, a u nastavku smo izgledali nešto bolje. Ipak, poraz nismo mogli izbjeći, čak sedmi u ovim kvalifikacijama u kojim je cilj bio plasman na Evropsko prvenstvo.

To ćemo ipak pokušati izboriti u martu naredne godine kroz baraž.

“Nemam niti jednu riječ zamjerke, pa i kada smo ostali s deset igrača. Mislim da možemo biti zadovoljni s onim što su momci večeras prikazali. Rezultat je takav kakav jeste, a sudijske odluke su bile takve kakve su. Sve je nekako bilo protiv nas. Barem danas nemamo za čim žaliti”, bila je prva reakcija selektora Save Miloševića nakon meča za BHRT.

“U svim fazama igre smo djelovali bolje. Velika je stvar da smo dobili, recimo malog Bašića koji je debitovao. Izdržao je cijelu utakmicu u obziljnom ritmu i mislim da smo dobili još jednog igrača. Ima više pozitivnih stvari”, uporedio je ovaj meč s onim protiv Luksembruga kada smo potopljeni sa 4:1.