OVO JE DJEČAK KOJI JE PRIVUKAO OGROMNU PAŽNJU NA MEČU LUKSEMBURG – BiH: Otkriveno zašto je plakao, dobit će dres "Zmajeva“




Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je debakl na gostovanju kod Luksemburga (4:1) u kvalifikacionom duelu odigranom u četvrtak.

Mnogim bh. navijačima nije bilo lako gledati kako Luksemburg dominira protiv “Zmajeva” koji su izgledali kao raštimani orkestar. Najteže je bilo jednom dječaku, kojeg je režiser prijenosa prikazao pri rezultatu 3:0.

Dječak je neutješno plakao dok su se fudbaleri blamirali. Pronašli smo dječaka sa fotografije, zove se Edah i ima 12 godina, a njegov otac Said Ibrišević je za portal “Avaza” ispričao kako će se ipak sve dobro završiti – dobit će potpisani dres bh. reprezentativca Amara Dedića.

Svi smo bili razočarani

– Bio je razočaran zbog utakmice, rezultata i svega. Razočara se dijete, a nije samo on, svi smo razočarani, ali Bože moj – rekao je na početku razgovora dječakov otac Said Ibrišević za portal “Avaza”.

Dječak Edah igra fudbal, gradi svoju karijeru, a više od svega voli reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je rođen u Luksemburgu.

– Mi smo čitali da nema glavnih zvijezda. Ja mu kažem nema Džeke, Pjanića, pa pita “kako”, pa onda pita “hoće li Kolašinac”, pa onda kaže nema veze, moramo i bez njih nekad igrati.

Bilo je teško i kupiti ulaznice. Nisu ih bili pustili u prodaju. U početku se moglo kupiti, ali za sve domaće utakmice Luksemburga. Međutim, ovo pretkraj su počeli prodavati oko 300 ulaznica. Mogli su ih kupiti samo oni koji imaju dokumente Luksemburga – kazao je Said.

U Luksemburgu već 15 godina

Inače, Said Ibrišević je iz Kalesije, a u Luksemburgu živi već 15 godina. Ne propušta odmore da dođe u Bosnu i Hercegovinu.

Fotografija uplakanog dječaka obišla je društvene mreže, ali su su se dobri ljudi udružili i odlučili vratiti osmijeh na lice 12-godišnjeg Edaha.

Uz pomoć kolega sa “GPMaljevac”, Edah će dobiti dres jednog od najboljih bh. igrača Amara Dedića.

– Baš me razveselilo, javio se njegov prijatelj i obećao dres. Nisam ni vidio, kad mi žena reče da nas traže na Facebooku. Čovjek se čuo s Amarom i rekao je poslati dres nakon Slovačke sa potpisima svih fudbalera. I BHFanatikosi šalju dvije majice. Sve se desilo spontano, mahinalno. Takva sudbina – ispričao nam je Said Ibrišević.

Dječak igra fudbal i ima jedan san

Said i njegova porodica, ali i svi Bosanci i Hercegovci u Luksemburgu pomno prate dešavanja u reprezentaciji i Savezu.

– Ne znam, teško nam bude. Svima nama. Nije samo meni pojedincu, svi ovdje Bosanci i Hercegovci. Vjeruj da je bilo navijača i iz Crne Gore i Novog Pazara, došli su s nama da bodre reprezentaciju BiH – kazao je Ibrišević.

Ispričao nam je i da njegov sin Edah, koji je u oktobru proslavio 12. rođendan, igra fudbal i ima jedan veliki san – da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

– Igra u Sirdalu, klub u gradu u kojem mi živimo. Može igrati na svakoj poziciji. I sredinu, beka, stopera, sve pozicije poklapa. Da ga sreća služi i sanja da zaigra za našu reprezentaciju. I nije to želja samo njemu, nego i meni – poručio je za portal “Avaza” Said Ibrišimović.