OTROVNI MONSTRUM ISPLIVAO IZ MORA! Stručnjaci Se Odmah Oglasili I Upozorili Posjetioce Plaže: Držite Se ŠTO DALJE Možete (FOTO)

Mještane Kvinslenda dočekala je na plaži ogromna morska zmija koja je isplivala na pijesak.

Velika Stoksova morska zmija pronađena je rano ujutru prošlog četvrtka na poznatoj lokalnoj plaži, a hvatač zmija Stjuart Mekenzi upozorava na njihov “veoma otrovan” ugriz. Crno-bijeli reptil imao je otprilike 1,2 metra u dužinu i oko pet centimetara u obimu.

– To su po prirodi prilično velike zmije, ali ovo je bila prilično velika jedinka u svom najdebljem dijelu – otkrio je Mekenzi.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSunshineCoastSnakeCatchers%2Fposts%2Fpfbid036XKuZg25NhdPXuXzDKeev7isrhGPgn9sv4qQ7wQJQNCcBztV9anRCNkXBV1rV5Zl&show_text=true&width=500

Meštani su bili podjednako šokirani i zadivljeni veličinom životinje za koju se činilo da je povrijeđena.

– Nisam znala da imamo takvo stvorenje u našoj sredini – navela je jedna korisnica na društvenim mrežama.

– Iznenađena sam veličinom iako znam kolike mogu biti morske zmije. Glava joj je ogromna – navodi druga korisnica.

– Nikada više ne plivam na Sanšajn biču – napisao je jedan korisnik nakon što je saznao da postoje ogromne morske zmije.

Stoksove morske zmije su među najvećim i najkrupnijim od svih morskih zmija i mogu dostići dva metra dužine i 26 cm u obimu, prema navodima odjeljenja za životnu sredinu i vodu. Alarmantno zvuči činjenica da su agresivne i poznato je da napadaju ničim izazvane.

Morske zmije su uobičajene u vodama na sjeveru kontinenta.

Mekenzi je podsjetio posjetioce plaže da izbjegavaju dodirivanje zmije ako je primijete na obali ili negdje drugdje.

– Ako vidite morsku zmiju na plaži dok šetate samo se držite na bezbjednoj udaljenosti. Držite djecu i kućne ljubimce dalje od nje, a onda samo pozovite svog lokalnog hvatača zmija – navodi stručnjak.

Mekenzi dodaje da je otrov morske zmije jak, ali da nije urađeno mnogo studija da bi se znalo o njegovim efektima.

– Svakako da situacija ne bi bila dobra – upozorio je stručnjak.

(Yahoo)