Ono što ćemo vam uvijek reći jeste da je veoma bitno

Ono što ćemo vam uvijek reći jeste da je veoma bitno da se zdravo hranite. Tako ćete spriječiiti razne bolesti, ali ih i liječiti. Nije dovoljno samo uzimati lijekove, ako se uz to ne pridržavate pravilne prehrane.

Unosite dovoljno vitamina i minerala. Nepravilna prehrana dovodi do povećanja pritiska i holesterola u krvi i time do diajbetesa, srčanih oboljenja i sl.

Također, velik unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova, a time dolazi lakše do moždanog i srčanog udara. Ovdje ćemo govoriti ohurmama koje pomažu snižavanje krvnog pritiska i količine holestreola.

Hurme (datule) su veoma zdrave i nose veliki broj zdravstvenih prednosti od kojih ćemo navesti sljedeće:

– Sadrže velike količine željeza, zato se preporučuju trudnicama i djeci, te onima koji pate od anemije.

– Liječe proljev jer imaju dosta kalija. Osim toga, pomaže i kod zatvora, potrebno je da samo stavite hurmu u vodu i popijete tu vodu ujutru.

– Regulišu krvni priisak i nivo holesterola u krvi, time sprječavaju začepljenje krvnih sudova. Zbog toga smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara, a jačaju srce baš zbog prisustva kalija.

Za više članaka o zdravlju i najzdravijim namirnicama posjetite našu web stranicu češće te podijelite sa vašim prijateljima.