OLIVER DRAGOJEVIĆ NIJE HTIO DA PJEVA U BEOGRADU 3O GODINA NI ZA 200.000 EURA:Čuveni pjevač Oliver Mandić oktriva ŠOKANTAN RAZLOG nedolaska

Prošlo je pet godina otkako nas je 29. jula napustio neverovatni Oliver Dragojević, a Srbi se i dalje pitaju zašto već duže vreme nije pevao u srpskoj prestonici.

Oliver Dragojevi je bio poznati pjevač i kompozitor koji je bio legenda hrvatske i balkanske muzičke scene. Bio je poznat po svom prepoznatljivom glasu i dirljivim izvedbama bezvremenskih balada. Njegove dijelove poštuju svi, obraćajući malo pažnje na vjeru, jezik i etničku pripadnost.

Karijeru je započeo kao tinejdžer nastupajući u raznim bendovima. Sedamdesetih je postao istinski poznat kao član grupe “More”. Od tog trenutka započinje svoj izvođački poziv i ispraća u melodijski krug hitovima, na primjer, “Pismo moja”, “Molitva za Magdalena”, “Cesarica”, “Trag u bekskraj”, “Nocutrno” Bez tebe”, “Šta je bila ljubav”, “Moj lepi anđele” i brojne druge su među pesmama. Napustio je više od 20 zbirki, a njegovi evergrini se prenose iz doba u doba.

Oliver Dragojević Osim što je pjevao pjesme na hrvatskom, Oliver je pjevao i na italijanskom i engleskom, što mu je pomoglo da se proslavi i van granica Hrvatske.

Oliver Dragojevi je bio više od talentovanog muzičara; bio je i predstavnik zajednice i strast za muzikom. Njegovi koncerti i nastupi privlačili su ljude svih uzrasta, a njegovi obožavaoci su uvijek osjećali njegov optimizam i pozitivnu energiju.

Međutim, njegovo žaljenje što više od tri decenije nije posetio Srbiju niti pevao u Beogradu i dalje je fascinantno za širu javnost.
Nekoliko godina ranije, o ovoj izuzetno nesigurnoj tački govorio je vokal Oliver Mandić u emisiji “Mojih 50” na Naksi radiju i na tom događaju otkrio zašto Dragojeviću nije dozvoljeno da dođe u Srbiju.

Oliver Mandić

“Oliver je neverovatan vokal. Sramota je što ne može da dođe u Beograd. Ponudio sam mu 200.000 evra da uradi emisiju “Dve Olivere” sa Filharmonijom. Okolnost je nepogrešiva u njihovoj sadašnjoj situaciji. Tako on kaže. pod pretpostavkom da se vratio u Part posle predstave u Beogradu, morao je da naglasi postojanje svoje dece“, rekao je Mandić na tom događaju.

Sam Dragojević je u Splitu razgovarao o emisiji u Beogradu sa Tanjom Peternek Aleksić, a na pitanje pisca poznate emisije da li bi Beograd pamtio po raspadu urbanih sredina u kojima će održati nastup, pevač je odgovorio:

“Neće, neće. To smo i završili. “U stvari, završili smo tu temu… Često su me zvali i svaki put kada sam rekao ne, mislio sam da je ta tema završena”, rekao je Oliver na emisije “TV Faces, kao svaki normalan svijet”, dodajući da ne može promijeniti mišljenje.

Osim toga, Dragojević je obližnjoj publici dao do znanja da su traženi na svim njegovim nastupima.
“Gde god pretpostavljaju da nije daleko, neka dođu na predstavu. Želim im dobro i veselje”, rekao je Oliver, a na pitanje čega se seća iz Beograda rekao je:

“Tamo su bili sjajni pojedinci!”

Njegov glas, melodije i poruke ljubavi i poverenja ostavili su dubok pečat u melodičnoj istoriji Balkana i ostali su stalni deo društvenog nasleđa ovog okruga. Oliver Dragojević ostaje simbol kojeg ćemo vječno pamtiti po njegovim ljupkim pjesmama i izvanrednim prijevodima koji su dotakli sve nas i ostali u našim dušama za vječnost.