OGLASILA SE PORODICA ŽARKA LAUŠEVIĆA Potresne riječi supruge Anite: “Napustio nas je…”

Poslije borbe sa teškom bolešću, glumac Žarko Laušević nas je napustio u 63. godini.

“Obavještavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, poslije kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mjestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaviještena. U ime porodice Anita Laušević”, stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Žarko Laušević uživao je status miljenika ljepšeg pola, ali njegovo srce pripadalo je samo dvijema damama, čiji su se putevi i te kako zapleli. On iza sebe ima dva braka. Prvi put se oženio Majom, sa kojom ima dvoje djece: ćerku Maju i sina Dušana.

Dva braka

Njih dvoje bili su u braku od 1982. do 1998. godine. Glumac je drugu suprugu Anitu Roganović sa kojom ima kćerku Janu, upoznao na snimanju ostvarenja „Boj na Kosovu“, zaljubili su se, a on je tada još uvijek bio u braku.

Laušević je u svojim knjigama pisao kako se već tada rodila ljubav, ali mu je Anita „spasila brak“ tako što se udala i rodila ćerku. Glumac se od prve supruge razveo dok je bio u zatvoru.

– 23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim poslije trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posjećuje – pisao je Laušević.

2010617-6896-n-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Laušević se u svojoj knjizi posebno osvrnuo na odnos sa Anitom.

– Posjeta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavolio? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona umije da se veseli mom uspjehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspjeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad – piše Žarko.

A da stvar bude još nevjerovatnija, broj 7, kao lajtmotiv, pratio je njihovu ljubav stalno. Sve se vrtilo oko njega!

– Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Poslije sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. poslije sedam mjeseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Poslije sedam godina – zaključio je glumac.

Ko je Anita Roganović?

Anita Roganović (sada Laušević) godinama unazad je živjela i radila u Americi. Rođena je 1966. godine u Ljubljani, a svoj prvi veliki angažman u Americi imala je 2004. godine. Ona je tada radila na snimanju filma „Spajdermen 2“, gde je sarađivala sa velikim holivudskim zvezdama poput Leonarda Dikaprija, Kejt Vinslet… Dobila je nagradu i pohvalu za svoj rad u serijama “Hronike Tajms skvera”, “Privatni doktor”, “Instikt” . Radila je i na seriji “Seks i grad” i to nekoliko sezona, a 2018. Godine je za svoj rad dobila i nagradu u Njujorku.

– Nikog nisam poznavala i krenula sam od nule. Bavila sam se raznim teškim poslovima ne bih li svojojoj porodici pomogla da preživi. Onda sam, kad sam skoro izgubila svaku nadu, našla oglas u novinama da se traži scenski šminker za jednu predstavu u Linkoln Centru. Javila sam se … i dobila sam posao – izjavila je ranije. Djeca

Nijedno od troje dece Žarka Lauševića nisu skloni medijskom eksponiranju i o njima se malo zna.

Poznato je da se Asja bavi fotografijom, a na njenim slikama često se mogu vidjeti predjeli iz Crne Gore, rodne zemlje njenog oca. Tamo je upoznala i sadašnjeg supruga, muzičara Nikolu Boškovića. Oni su se vjenčali 2014. godine, a potom su se preselili u Ameriku, gdje je Asja provela najveći dio svog djetinjstva, a gdje i danas žive.

Sin Dušan je doktorirao i bavi se umjetnošću, a za najmlađu Janu kažu da je slika i prilika svog oca, a poznato je da se u inostranstvu bavi medijima. Inače svo troje djece Žarka Lauševića žive i rade u Americi.