OBJAVLJENA SMRTOVNICA METJUA PERIJA: Svima privukao pažnju neobičan detalj na njoj o UZROKU SMRTI
Smrtovnica poznatog glumca Metjua Perija, mnogima omiljenog iz serije „Prijatelji“, donosi nove informacije o njegovoj smrti.

Peri je pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi krajem prošlog mjeseca, a u petak je održana njegova sahrana na Forest Lawn Memorial Parku u Los Anđelesu, gdje počivaju mnoge poznate zvijezde kao što su Pol Voker i Keri Fišer. Na sahranu su mu, osim porodice i prijatelja, došle i kolege iz kultne serije „Prijatelji“.

Njegovu smrtovnicu dobio je “The Blast” i pišu kako je uzrok smrti zvijezde „odložen“ jer se Metjuov toksikološki izvještaj i dalje čeka. Prvobitni izvještaji pokazali su da nije bilo metamfetamina ili fentanila u njegovom tijelu kada je umro, ali za ostale droge potrebno je ozbiljnije testiranje. Čekanje takvog izvještaja može potrajati nedjeljama, ali bliske osobe tvrde da je prije smrti bio čist i trezan.

U smrtnom listu nalaze se još podaci da je njegov očuh Kit Morison dao informacije istražiteljima. Takođe, navedeno je da je radio u industriji „zabave“, a kao njegovo zanimanje je navedeno „glumac“.

Kad su istražitelji stigli u Metjuovu kuću, nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lijekove na recept koji su bili prikladno označeni. Metju se nedavno otvorio o svojoj borbi sa zavisnošću u memoarima „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“.

U memoarima daje uvid u svoju borbu sa zavisnošću od droge i alkohola. Potom i o tome kako su mu ljekari dali „dva odsto šanse“ da će preživjeti nakon što mu je puklo debelo crijevo 2018.

Metju je snažno vjerovao u pomaganje drugima koji su prošli kroz slične izazove.

„Kada umrem, ne želim da ‘Prijatelji‘ budu prva stvar koja se spominje – želim da to bude pomoć drugima. I živjeću ostatak svog života tako“, rekao je prije smrti, piše Mirror.

„Zavisnost je previše moćna da bi iko mogao da je pobijedi sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobijediti.“

Njegovi prijatelji i porodica osnovali su u čast glumcu nakon njegove smrti Matthew Perry Foundation za pomoć onima koji se bore sa zavisnošću.

(Jutarnji.hr)