“NEĆE ME BITI ZA PAR SEDMICA” Milić Vukašinović se oprašta sa životom iz bolnice, njegove riječi LEDE KRV U ŽILAMA!


Roker Milić Vukašinović već izvjesno vrijeme je u lošem zdravstvenom stanju, a juče je trebalo da bude ponovo operisan, nakon što je zadobio komplikacije zbog tzv. bolničke bakterije, koja je uslijedila nakon hitne intervencije zbog aneurizme noge.

Kako Vukašinović sada otkriva, doktori tek treba da mu ugrade stent, jer mu je srce znatno oslabilo.

– Dobio sam vodu u plućima. Nisam ranije imao problema sa srcem, ali valjda od teške operacije i te bakterije koja se pojavila, srce je oslabilo. Stent još uvijek nisu ugradili, taj najveći krvni sud moraju da očiste da bi stent funkcionisao. Sada čekam konzilijum da vidim da li će u petak da mi očiste – objasnio je roker, te dodao:


– Danima ležim u bolnici, bio sam na intenzivnoj nezi, nisam mogao da ustanem, čistili su me i prali. Došao sam do poluintenzivne njege, sada mogu sam da idem do toaleta, ali toliko snage nemam, da tih nekoliko metara pejšačenja djeluje kao kilometar. Naporno mi je da dignem toalet papir – priznaje Milić.

Miliću teško pada i korigovana ishrana zbog zdravstvenog stanja.

– I hranu jedem dijetalnu… Nemam više tu bakteriju i pitao sam da li smijem bar malo bijelog mesa sa roštilja da pojedem jer je organizam ojačao. Neće me biti za par sedmica… Optimista sam, ali sada sam realan. Mislio sam da ću umrijeti – kazao je pjevač, o kome se pored lejkara brine i supruga Suzana:

– Dolazi Suzana stalno, baš sada treba da dođe da mi donese hranu – zaključio je roker za Blic.

Podsjećanja radi, loše zdravstveno stanje Milića Vukašinovića uslijedilo je nakon operacije koje je prouzrokovala tzv. bolnička bakterija, zbog koje je hitno primljen u bolnicu.

– Imao sam osjećaj da ću se ugušiti i u tri ujutro smo zvali Hitnu pomoć, koja me je odmah prebacila u Urgentni centar u Beogradu. Ali me noga isto boli kao nakon operacije. To je takav rez šest centimetara dubok, onda su i neke nerve prezerali što nije trebalo i to sada boli. Nekontrolisano boli – kazao je on za Avaz, te istakao da nijedan lijek koji mu doktori daju ne može da ublaži bolove, te da je od muke tražio onaj najgori – morfijum:


– Eto taj trodon, ne može mi ni on pomoći. Pojačali su, a sad sam rekao doktoru ima morfijum da mi date. Rekao je doktor ako trodon ne odradi hoće, ali se on kratko daje, neće da prave narkomana od tebe – rekao je muzičar, koji ne gubi optimizam i u najgorim trenucima.