NAMAZALA JE UHO VAZELINOM I SAČEKALA PAR MINUTA: Kad Vidite Rezultat, Iste Minute Ćete Uraditi Isto

Vazelin je upotrebi više od 150 godina, a nekada je u domaćinstvu bio nezamjenjiv

Mnogi ne znaju u kojim sve situacijama mogu da koriste vazelin i koliko je on efikasan.

Dugotrajan miris parfema
Pre nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mesto koj ćete poprskati. Parfem neće tako brzo ispariti kao ranije.

Savršene obrve
Ukoliko imate neustrašive obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne, piše Femina.

Ispucale usne
Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti negovane, hidrirane i senzualne.

Prelijepe duge trepavice
Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i njegovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste nanijeli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promena je zagarantovana.

Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.

Potrošili ste svu šminku
Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni karmin ili senku. Mrvice šminke koje su vam ostale pomešajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko neće primijetiti razliku.

6.Mekana stopala

Vazelin je odličan za negu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rješenje za vas. Savjet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

Za skidanje šminke
Ukoliko imate osjetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rješenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.

Poslije depilacije
Koža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritiran deo vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će veoma brzo nestati.

Ispucali krajevi
Ako vam je kosa spremna za šišanje a vi je puštate i ne želite da menjate dužinu, vazelin je rješenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.

Fleke od šminke
Slučajno ste uspjeli da umažete odjeću karminom. Nanestite malo vazelina na fleku i protrljajte, fleka će odmah nestati.

Fleke od farbe za kosu
Ofarbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.

Stavljanje minđuša
Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje minđuša, namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.

Potiv bora
Uz pomoć vazelina možete sami napraviti fantastičnu kremu protiv bora po ovom receptu:

Uzmite: 1 supenu kašiku bademovog ili maslinovog ulja; 1 žumance; 1 čajna kašika meda; 2 čajne kašike apotekarskog vazelina. Sve izmiješajte, stavite u teglu i držite u frižideru. Mažite po potrebi na očišćeno lice.

Za šta se još koristi vazelin?

Vazelin sprečava oštećenja kože nastala od uticaja vetra, ublažava psorijazu, kožne alergije, groznice , ekceme, hemoroide, odstranjuje glavene vaši, koristi se kao intimni lubrikant (to sigurno znate), za njegu kod muših polnih kožnih bolesti, predupređuje krvarenje iz nosa, a može se njime i spriječiti udisanje polena iz vazduha ako se namaže na nozdrve.

Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom farbanja, da ne bi farba, lak, masnoća ili ulje dospjeli na kožu ili neku osketljivu radnu površinu. Može se njime odstraniti žvakaća guma iz kose, skinuti sa prsta preusko prstenje ili skinuti šminka.

Izvor:https://receptizatren.club/