“Mrzio Sam Je, Bila Je

Mrzio sam je, bila je sramota za nas. Ona je u mojoj školi spremala hranu za učenike i učitelje. Jednoga dana, moja majka je ušla u razred da me pozdravi.

Kasnije su me drugovi zadirkivali. Bilo me je stid. Samo sto nisam propao u zemlju i želio sam da moja majka jednostavno nestane. Kada sam je ponovno vidio, rekao sam joj da me sramoti, i da je bolje da umre! Moja majka nije ništa odgovorila, samo me nemo gledala. Nisam zastao ni trenutak da razmislim o tome sta sam joj rekao, bio sam toliko ljut. Bio sam nezainteresiran za njena osjećanja… Želio sam otići od kuće i nikad više da je ne vidim. Učio sam puno i teško. Tako sam dobio priliku da odem u Singapur na studij. Tamo sam se oženio , kupio kuću i dobio djecu. Bio sam sretan i zadovoljan svojim životom. Ali jednog dana, moja majka je došla da me posjeti. Nije me vidjela godinama niti je ikad vidjela svoje unuke. Pojavila se na vratima. Moja djeca su počela je ismijavaju … Ja sam se izvikao na nju: ” Kako si se usudila dođeš u moju kuću i da mi plašiš djecu ? Samo tako si se pojavila nepozvana. ” Idi odavde odmah ! ” Moja majka je samo tiho odgovorila – ” Oprostite , mora da sam pogriješila kuću ” – i nestala … Nakon nekoliko godina , dobio sam pismo. Pozvan sam na godišnjicu mature . Ženu sam slagao da moram ići na poslovni put. Poslije proslave , iz neke radoznalosti svratio sam do svoje rodne kuće. Kada su me vidjeli , susjedi su mi rekli da je umrla. Ni jednu suzu nisam pustio. Predali su mi jedno pismo , za koje su mi rekli da je od nje…

cs-6-signs-your-uncontrolled-crying-is-pseudobulbar-affect-not-depression-722×406
” Sine moj dragi , mislila sam na tebe svo vrijeme. Oprosti što sam došla do tvoje kuće i preplašila tvoju djecu. Bilo mi je drago kada sam čula da si uspio u životu. Žao mi je sto sam ti uvijek bila teret i sramota. Vidiš, kada si bio dijete, dogodila se jedna nesreća u kojoj si izgubio oko. Kao majka nisam mogla podnijeti da odrasteš bez jednog oka. Liječnici su te pregledali i rekli mi da je nemoguće da ikada progledaš. Ja sam ti onda dala jedno svoje oko… Bila sam ponosna da znam kako ce moj sin gledati i vidjeti svijet za mene, s tim okom.

S ljubavlju, uvijek uz tebe ,

Tvoja majka ”

Život je kratak. Provedite više vremena pokazujući ljubav i brigu o ljudima koji i vas vole

Jedan čovjek se zaustavio pored cvjećare kako bi naručio i poslao cvijeće svojoj majci koja je živjela u drugom gradu….

Kada je izašao iz svog automobila, primjetio je jednu uplakanu djevojčicu kako sjedi na trotoaru. Pitao ju je šta nije u redu, a ona je odgovorila: “Htjela sam da kupim crvenu ružu za svoju majku. Ali izgleda da nemam dovoljno novca.”

Čovjek se nasmijao i rekao: “Hajde sa mnom. Ja ću ti kupiti ružu.” Kupio je djevojčici ružu i naručio da se cvijeće pošalje njegovoj majci. Dok su izlazili iz cvjećare, ponudio je da djevojčicu odvuče do njene majke. Ona je radosno pristala. Nakon djevojčicinih uputa, dovezao ju je do me.zara, na koji je ona stavila ružu.

Čovjek se odmah vratio u cvjećaru, otkazao slanje cvijeća, zgrabio buket i otišao u drugi grad kako bi posjetio svoju majku.

Pouka:

Život je kratak. Provedite više vremena pokazujući ljubav i brigu o ljudima koji i vas vole. Uživajte u svakom trenutku sa njima prije nego što bude prekasno. Ne postoji ništa važnije od vaše porodice.