Marija Šerifović otkrila šta je dobila od predsjednika Srbije za pobjedu na Eurosongu: “PITAO ME JE…”

Mrija Šerifović je s pjesmom Molitva 2007. pobijedila na Eurosongu, a u nedavnom je intervjuu otkrila što joj je tim povodom poklonio tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić.

Naime, pjevačica se prisjetila kako je direktor RTS-a Aleksandar Tijanić tada predložio da dobije nagradu od 80 hiljada eura, koja je obično namijenjena sportašima s uspješnim rezultatima na Olimpijskim igrama, no to se nije dogodilo.

“Sjećam se šta je gospodin Tijanić tada rekao, to se nije desilo, otišla sam na prijem kod tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića. Pitao je: ‘Šta mogu učiniti za vas?’ Šta da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim šta ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonijeru, to je to, to je jedina istina”, rekla je.

Pjevačica je potom ispričala kako je kravatu poklonila svom menadžeru jer ih ne nosi, a slatkiše je zadržala za sebe: “Nema veze. Pa koga briga, hej, ne treba mi niko reći: ‘Hvala’! Učinila sam to za naš narod, da budemo bar jedan dan u godini ponosni, Srbi, Balkanci, kako god.”

“Kroz povijest smo mogli vidjeti da se to, bilo da je riječ o muzici, umjetnosti, bilo kojoj od onih sfera koje zaslužuju bilo kakvu vrstu priznanja, gotovo nikada nije dogodilo. Dakle, ne smeta mi to. Najveću zahvalu – aplauz, dobila sam od ljudi koji su tu već 20 godina, koji stare sa mnom. Što se države tiče, mene to previše ne zanima, sve sam sebi osigurala i omogućila”, rekla je.

(index.hr)