Koji novčić će prvi dospjeti na dno kante na slici?

IQ test: U ovoj zagonetki uma, pokušajte da identifikujete novčić koji će prvi doći do dna kante na slici. Samo ljudi sa visokim IQ mogu uočiti pravi novčić za 5 sekundi!

Ova mozgalica će vam pomoći u testiranju vašeg nivoa inteligencije na osnovu odluke koju donesete dok gledate na problem. Ovaj IQ test je zabavan način da saznate svoj kvocijent inteligencije. Dok rješavate ove moždane zagonetke, morate skenirati problem i doći do odgovora koristeći vještine logičkog zaključivanja. Igre mozga čine jednostavnu zagonetku zanimljivijom, jer se ove zabavne igre rješavaju kreativnim razmišljanjem.

Morate razmišljati malo drugačije da biste došli do rješenja jer odgovor neće biti točno pred vama. Dakle, osmislili smo zanimljivu mozgalicu u kojoj morate identificirati novčić koji će prvi dospjeti na dno kante na slici.

Foto: Brightside.me

Na gornjoj slici morate odlučiti koji će novčić prvi doći do dna kante. U slagalici možete vidjeti dvije kante s vodom u njima. Međutim, temperatura vode u obje kante se razlikuje. Od vas se traži da pažljivo pogledate temperaturu vode u kanti prije nego što odgovorite na pitanje jer je odgovor prilično jednostavan, ali težak. Napominjemo, odgovori na ovu mozgalicu su dati odmah na sljedećoj stranici:

Rješenje na sljedećoj stranici: