KANADSKI ROBOT STIGAO NA DNO OKEANA! Oglasila se Američka Obalska straža i objavila vijest koju je čekao CIJELI SVIJET

Daljinski upravljana robotska podmornica (ROV) je “stigla do dna” Atlantskog okeana, navodi se u tvitu američke obalske straže.

Radi se o daljinski upravljanoj robotskoj podmornici (ROV) koju je u potragu za nestalom podmornicom Titan poslao kanadski brod Horizon Arctic, jedan od brodova uključenih u potragu u Atlantiku.

Američka obalska straža objavila je na Tviteru da je kanadski brod “Horizon Arktik” poslao ROV na morsko dno da započne potragu za nestalom podmornicom.

“Francuski brod Latalant je također stavio svoj ROV u vodu”, izvijestila je Sjeveroistočna obalska straža.

Avion koji je prevozio robotsku podmornicu na daljinsko upravljanje “Juliet” je otputovao, skenirajući olupinu Titanika, tik uz ove dvije robotske podmornice na daljinsko upravljanje na putu prema dijelu Atlantika gdje bi se trebala nalaziti mala podmornica sa pet ljudi .

Iako stručnjaci vjeruju da su rezerve kisika podmornice ponestalo nešto poslije 13:00 sati. po lokalnom vremenu, potraga za “Titanom” još traje.

Sat i 45 minuta nakon ronjenja, ova mala podmornica poslala je posljednji signal brodu koji ju je pratio u nedjelju.

Uključuje pakistanskog biznismena Shahzada Dawooda i njegovog 19-godišnjeg sina Sulejmana, francuski istraživač Paul-Henri Nargeleau i Stockton Rush, izvršni direktor “Oceangate Expedition”, kompanije koja je organizovala ovu turneju. Član ove grupe je i britanski milijarder Hamish Harding.

(Kurir.rs)