Kakve uši, takav karakter: Oblik vaše ušne resice otkriva više o vama nego što mislite

Testovi ličnosti popularna su metoda na osnovu koje možete saznati nešto više o sebi i načinu na koji komuniciramo sa drugima. Ovi testovi mogu pružiti vrijedne informacije o našem načinu razmišljanja, našim vrijednostima i motivaciji.

Otkrijte svoj karakter pomoću na osnovu oblika ušne resice.

Da li ste ikada željeli da znate kakav tip ličnosti imate? Naš jedinstveni test ličnosti koristi oblik vaše ušne resice da vam kaže kakva ste osoba.

Postoje 3 različita izbora: ušna resica 1, ušna resica 2 i ušna resica 3.

Foto: 59hardware.net

Evo šta svaka opcija predstavlja:

Oblik ušne školjke°1

Ako je vaš režanj ravan sa zaobljenim ivicama, to znači da ste jaka osoba koja se ne boji riskirati. Veoma ste optimistični i uvijek spremni da se suočite sa različitim izazovima.

Oblik ušne školjke°2

Ako vam je režanj blago natečen, to znači da ste mirna i promišljena osoba. Vaša mirna priroda ne znači da vam nedostaje strasti ili volje, već da je vaš pristup stvarima logičniji i promišljeniji.

Oblik ušne školjke°3

Ako se vaš režanj sužava na kraju, to znači da ste vrlo pronicljiva i radoznala osoba. Vaš um je ispunjen najhrabrijim i najkreativnijim idejama i pronalazite sve vrste kreativnih načina za rješavanje problema.

Zaključno, ovaj test može ponuditi dobar opći uvid u to kakva ste osoba i kako pristupiti situacijama s kojima se svakodnevno suočavate.

Porijeklo testova ličnosti

Kada govorimo o testovima ličnosti, postoji test koji se zove Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) koji se široko koristi. Ovaj test omogućava ljudima da identifikuju svoj tip ličnosti i preferencije u poslu, prijateljstvu i romantičnim vezama.

Sastoji se od četiri ose: E/I (ekstroverzija ili introverzija), S/N (osjet ili intuicija), T/F (razmišljanje ili osjećaj) i J/P (prosuđivanje ili opažanje). Svaka os daje indikaciju kako osoba funkcionira i komunicira sa svojom okolinom.

MBTI je moćan alat za one koji žele razumjeti kako da bolje upoznaju sebe i kako da bolje komuniciraju s drugima. Može biti korisno i za poslodavce koji žele bolje razumjeti svoje zaposlenike kako bi poboljšali učinkovitost timskog rada i zadovoljstvo poslom.

Osim toga, može biti korisno i za parove koji žele bolje razumjeti jedni druge kako bi poboljšali svoju vezu.