Kako se riješiti mrava u 5 minuta i zauvijek ih otjerati iz svog doma – Provjerena prirodna rješenja!

Kada se jednom dogodi da mravi uđu u kuću i namnože se, čini se da je nemoguće riješiti se njihove invazije.

U nastavku vam predstavljamo neka od najboljih prirodnih rješenja koja možete primijeniti kada se mravi pojave u vašem prostoru, prema Rentokilu.

Upotreba mente

Da biste se riješili insekata, posadite mentu oko vašeg doma. Pepermint je poznat po tome da prirodno odbija insekte. Možete posaditi mentu ili koristiti eterično ulje metvice kao prirodno sredstvo za suzbijanje mrava. Mravi ne podnose njen miris, a vaš dom će mirisati osvježavajuće! Stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na vatu i prebrišite sva mjesta koja mogu poslužiti kao ulaz mrava. Također, vatu možete staviti na mjesta na kojima se mravi često pojavljuju.

Sirće kao sredstvo protiv mrava

Pomiješajte jednak omjer vode i octa u boci s raspršivačem (50/50). Poprskajte mrave kako biste ih uništili, a zatim ih obrišite vlažnom papirnatom maramicom i bacite. Sirće i voda također mogu poslužiti kao sredstvo odvraćanja – poprskajte ga oko prozorskih daska, vrata i ostalih mjesta na kojima se mravi pojavljuju.

Limunov sok

Kao i sirće, čini se da limunov sok uništava mirisne tragove koje mravi prate. Pokušajte napraviti rastvor od jednog dijela limunovog soka i tri dijela vode te ga koristiti kao univerzalni sprej. Naprskajte rastvor oko ulaza u vaš dom ili bilo kojeg područja na kojima vidite mrave.

Cimet

Cimet je izvrsna opcija za uništavanje mrava. Kada mrav udahne cimet, uguši se i ugine. Možete upotrijebiti mljeveni cimet i posuti ga po stazi mrava ili oko ulaza u mravinjak. Eterično ulje cimeta također dobro djeluje u odvraćanju mrava. Pomiješajte nekoliko kapi cimetovog ulja s vodom i poprskajte oko vrata, prozora i pukotina.