HRVATSKU POHARALO STRAŠNO NEVRIJEME! Vjetar razvaljivao krovove, čupao dimnjake i rušio borove. Virovitičani u šoku: ‘To je bila pijavica’


Snažno nevrijeme popraćeno jakim vjetrom uz kišu i tuču veličine ping pong loptica u četvrtak poslijepodne zahvatilo je područje Virovitičko-podravsku županije.


Na Facebook stranici Virovitičko-podravske županije naveli su da je nevrijeme zahvatilo Viroviticu i okolicu, općine Suhopolje, Sopja, Čađavice, Slatine te Gornjeg Miholjca.


Foto: Virovitičko-podravska županija Facebook

Prema slikama koje su objavili, vide se kuće na kojima je vjetar odnio krovove, crijepovi su razbacani na sve strane, dimnjaci od cigle razvaljeni su i dobačeni nekoliko metara od kuća, javlja danas.hr.


Foto: Virovitičko-podravska županija Facebook

Objavili su i video s mještanina u mjestu Rezovačke Krčevine kod Virovitice koji su rekli: “Odnijelo je kuću, krov, nosilo je štalu, sve živo… I dimnjak. Sve je trajalo 10-ak minuta. Dimnjak je odbacilo, znate onda koja je to bila silina i snaga. To nikad nismo vidjeli u životu. Nosilo je krov”.

1280x1280-2545ea46-2baa-11ec-9096-3a925a8303a3

Foto: Virovitičko-podravska županija Facebook


Mještani su pokazali rukama da je padao led veličine loptica, pojedini objekti sravnjeni su sa zemljom. “Pijavica je to bila, izvalilo je borove od 40-50 metara. U životu to nisam vidio”, govori mještanin.

Lokalni portal ICV navodi kako su vatrogasci u Suhopolju, istovremeno s intervencijama zbog nevremena, morali i gasiti požar koji je sad pod kontrolom. “Vatrogasci su na terenu, a najviše poziva upućeno je zbog stanja u prometu, izvala drveća, odlomljenih grana, navale vode. Ulažemo maksimalne napore da se situacija što prije dovede pod kontrolu, osobito na prometnicama”, navela je zapovjednica.

Iz županijskog centra 112 su kazali kako je najviše poziva stiglo s područja Virovitice i okolice. Prijavljeno je oko 50 situacija u kojima je drvo palo na prometnicu ili stvorilo probleme na imanjima, a prijavljeno je toliko i oštećenja na krovovima obiteljskih kuća i drugih objekata, osobito na području Rezovačkih Krčevina i Cabune.

Objavili su i drmatičan video u kojem se vidi trenutak kad je nevrijeme počelo u Virovitici.

https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=295684319641287