FSB optužio Prigožina za pozivanje na oružanu pobunu! Oglasio se Kremlj: Putin je obaviješten o svim događajima oko Prigožina. Preduzimaju se neophodne mjere

MOSKVA, 23. juna – RIA Novosti. Predsjednik Vladimir Putin svjestan je situacije koja se odvija oko osnivača Wagnerovog PMC-a Jevgenija Prigožina, rekao je sekretar za štampu šefa države Dmitrij Peskov.

“Predsjednik Putin je obaviješten o svim događajima oko Prigožina. Preduzimaju se neophodne mjere”, rekao je on a prenose ruske RIA Novosti.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Koliko su opasne proširene vene i kako ih liječiti kod kuće – pročitajte u nastavku…
Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da sve informacije koje se šire u ime Jevgenija Prigožina o “udaru” na pozadinske logore PMC “Wagner” nisu tačne.

Ministarstvo odbrane je ove poruke nazvalo informativnom provokacijom. Također su naglasili da ruske trupe nastavljaju s izvršavanjem borbenih zadataka na liniji dodira sa Oružanim snagama Ukrajine u “zoni specijalne operacije”.

Podsjećamo, Šef Wagnera Jevgenij Prigožin rekao da je ruska vojska napala kamp u kojem su bile smještene Wagnerove trupe.

Navodni napad dogodio se samo nekoliko sati nakon što se Prigožin obrušio na ruske vojne lidere, tvrdeći da su prevarili narod, da Ukrajina nije 8 godina granatirala Donbas i da su stvarni razlizi napada na Ukrajinu potpuno drugačiji.

FSB je pokrenuo krivični postupak protiv Prigožina zbog pozivanja na oružanu pobunu
Ruska federalna služba sigurnosti pokrenula je krivični postupak zbog poziva na oružanu pobunu, izvijestio je Nacionalni antiteroristički komitet (NAC).

Odjeljenje je naglasilo da sve optužbe iznesene u ime šefa Wagner PMC Jevgenija Prigožina nemaju osnova, prenose RIA Novosti.

“U vezi sa ovim izjavama FSB-a, pokrenut je krivični postupak zbog pozivanja na oružanu pobunu. Zahtevamo da se nezakonite radnje odmah obustave”, navodi se u saopštenju komiteta.

novidani.com