Dženifer Aniston se konačno oglasila povodom smrti METJUA PERIJA: NJENE RIJEČI KIDAJU SRCE

Dženifer Aniston se oglasila danas na Instagramu povodom smrti kolege i velikog prijatelja Metjua Perija i evo šta je poručila. Slavni glumac umro je 28. oktobra u Los Anđelesu, u 54. godini.

Dženifer Aniston o Metjuu Periju:

“Oh, čovječe, ovo me je duboko potreslo… Oprostiti se sa našim Metijem bilo je poput ludog talasa emocija kakav nikad prije nisam doživjela.

Svi mi u nekom trenutku života doživimo gubitak. Gubitak nečijeg života ili gubitak ljubavi. Kada vas zaista zadesi takva tuga, osjetite i trenutke radosti i zahvalnosti što ste nekoga tako duboko voljeli. I voljeli smo ga duboko.

Bio je takav dio naše DNK. Uvijek nas je bilo šestoro. Ovo je bila odabrana porodica koja je zauvijek promijenila smer onoga što smo bili i kakav će biti naš put.

Meti je volio da zasmijava ljude. Kako je sam rekao, ako ne čuje smijeh, mislio je da će umrijeti. Život mu je doslovno zavisio do toga. I ovaj dječak je uspio u tome. Sve nas je nasmijao. I jako smo se smijali. Posljednjih nekoliko nedjelja jedno drugom smo slali naše poruke. Smijanje i plakanje pa opet smijanje. Čuvaću ih zauvijek. Našla sam jedan SMS koji mi je poslao niotkuda jednog dana. To sve govori. (Pogledajte drugi slajd…)

Meti, jako te volim i znam da si sada potpuno miran i da te ništa ne boli. Pričam s tobom svaki dan… ponekad te gotovo mogu čuti kako govoriš “možeš li BITI ikako luđa?”

Odmori se, mali brate. Uvijek si mi uljepšavao dan”.

Metjua Perija i Dženifer Aniston spajala je posebna veza, on je isticao da mu je ona prva od glumačke ekipe “Prijatelja” pomogla kada se borio sa porocima. O tome je pisao i u memoarima “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, objavljenim prošle godine. Glumica je prije nekoliko godina u intervjuu sa Dajanom Sojer pričala kroz suze o mogućnosti da izgubi svog prijatelja, on je u emisiji ove voditeljice ponovio koliko je podrška Dženifer značila. Istraga o uzroku smrti slavnog glumca je u toku.