DRAMATIČNO! PRVI SNIMCI UHAPŠENIH SRBA: Kurtijevi specijalci ih sprovode u sud (VIDEO)




Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u jednom od najtežih trenutaka za Srbiju imao važan razgovor sa predstavnicima Kvinte i da je zatražio da Kfor preuzme brigu o svim bezbjednosnim pitanjima na sjeveru Kosova.

Inače, ni danas se ne smanjuje napetost na Kosovu nakon sukoba Srba i pripadnika kosovske policije u nedjelju ujutru u Banjskoj. Selo je i dalje blokirano. U sukobu su poginula četiri muškarca i jedan pripadnik tzv. kosovske policije. Sinoć su zabilježena i nova hapšenja u Banjskoj.

Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni za prolaz iz centralne Srbije, a može se samo izaći sa Kosmeta. Prolazak iz centralne Srbije ka KiM moguć je samo na administrativnom punktu Merdare.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte kao i sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji. Tema sastanka biće aktuelna situacija na Kosmetu.

12.43 – Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas u Beogradu da je eskalacija nasilja u Banjskoj na Kosovu “tragičan događaj” te da se razmatraju dalji koraci.

12.37 – Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci dvojice Srba uhapšenih u Banjskoj. Kako se navodi u objavama u pitanju su B.S. i D.M.

Kurtijevi specijalci sproveli su ih sa lisicama na rukama u sud u Prištini.