DODAJTE OVU BILJKU SVOJOJ ORHIDEJI I GLEDAJTE KAO BUJA: Cvijet će joj stajati DANIMA, samo je pomiješajte sa OVIM

Najbolje đubrivo za orhideju sadrži dvije stvari od kojih je jedna biljka

Saznajte kako da napravite domaću dohranu za nežne orhideje i osigurate njihovo cvjetanje!

Orhideja je za mnoge ljubitelje kućnog zelenila jedno od najzahtevnijih cvijeća za gajenje. Ipak, postoji nekoliko trikova koji će osigurati da preko cijele godine imate zdrave i bujne orhideje u svom domu.

Pored pravilnog zalivanja i presađivanja ako uočite da je orhideji to potrebno, možete napraviti i jednostavno đubrivo koje će oporaviti vašu orhideju.

Kako stoji u objašnjenju na You Tube kanalu Happiness Garden prvi korak je da kada se i poslednja stabljika na orhideji osuši – odsijecite ih sve. Ovo će pomoći orhideji da sve nutriente koje dobija usmeri u rađanje novih izdanaka.

A zatim napravite đubrivo:

Potrebno vam je jedno bjelance i ljuska od jajeta. U blednder dodajte ljusku i belance, a zatim i jedan sveži list aloa vere. Dodajte 500 ml vode. Dobro izblendirajte i procedite tečnost kroz cediljku.

-Dodajte 2,5 l vode kako biste dobili 3 l rastvora.
-Ovaj rastvor možete raspršiti po ijceloj orhideji.

Ljuska od jajet ai aloe vera sadrže mnoge nutrijente koji su važni za rast orhideje kao što su: kalcijum, kalijum, proteini…

Ovaj rastvor možete prskati i po orhidejama koje su u cvjetanju.

Mješavinu koju ste dobili možete koristiti i na drugi način: tako što ćete je uliti direktno u zemlju. Rastvor će omogućiti biljci da se brani od bolesti i da razvije otpornost. Takođe, pomaže da orhideja zadrži neophodnu vlažnost posebno u suvom okruženju. Kombinavija nutrijenata omogućava i razvoj dobrih bakterija koje održavaju optimalan pH u saksiji.

Ovo jednostavno đubrivo jača korijen, lišče i podstiče cvjetanje.

The post DODAJTE OVU BILJKU SVOJOJ ORHIDEJI I GLEDAJTE KAO BUJA: Cvijet će joj stajati DANIMA, samo je pomiješajte sa OVIM appeared first on Balkan Plus.