"DIJEGO, GDJE GOD DA SI…" Mesi posvetio "Zlatnu loptu" Maradoni uz emotivan govor




Argentinac Lionel Mesi je sinoć ušao u istoriju, pošto je po osmi put proglašen za najboljeg igrača na svijetu. On je osvojio “Zlatnu loptu”, a u svom govoru, između ostalog, prisjetio se i svog idola – Dijega Armanda Maradone, koji je rođen baš na jučerašnji dan. 

– Večeras želim da pomenem i Dijega. Ne postoji bolje mjesto od ovog da obilježimo i njegov rođendan, sa toliko ljudi koji voli fudbal, baš kao što bi i on želio. Gdje god da si, Dijego, sretan rođendan. Ova nagrada je i za tebe”, rekao je emotivni Mesi. 

On se zahvalio i svim svojim saigračima i trenerima iz reprezentacije. 

– Ova nagrada ide svima iz reprezentacije Argentine, svi su jednako zaslužni. Ovo je i nagrada za igrače, stručni štab i sve u Argentini. Nikada nisam mogao ni da zamislim ovakvu karijeru, blagoslovljen sam svime što se desilo i nije bilo lako ostvariti ovo sve – istakao je Mesi i dodao:

– Svih osam “Zlatnih lopti” su posebne za mene, ali najvažniji su kolektivni trofeji i priznanja. Ne znam kada ću se penzionisati, ali znam da želim da nastavim da igram fudbal dokle god budem mogao – zaključio je Mesi.