DARKU LAZIĆU TRAJNO ODUZELI VOZAČKU, ALI ON NABAVIO NOVU NA NEVJEROVATNU FORU! Policija sada ne može ni kaznene poene da mu piše!


Darko Lazić je poslije deset godina ponovo pakleni vozač, ali sa legalnom vozačkom dozvolom!

Podsjetimo, 2013. godine mu je trajno oduzeta putna isprava zbog više saobraćajnih prekršaja koje je tada počinio, ali je sada našao rješenje i prijavio se u inostranstvu. Pomogao mu je njegov menadžer, koji inače brine o njegovom životu i karijeri.

Darko Lazić

Kako saznajemo, redovno je pohađao auto-školu u Češkoj i zvanično je dobio dokument da može da upravlja motornim vozilom.

Nije gubio vrijeme i odmah je kupio luksuzni auto. U pitanju je furiozna mašina marke BMW X5, čija se cena sa kompletnom opremom, kada su u pitanju polovni automobili, kreće i do 50.000 evra.

Podsjetimo, Darko Lazić je prije nekoliko godina doživio saobraćajnu nesreću koja ga je umalo koštala života. Nakon što se nekoliko mjeseci borio za život, folker nije krio da i dalje voli ludo voziti automobile, a na svom Instagram profilu često se hvalio snimcima na kojima se jasno vidi da vozi auto na skoro 200 km/ h. Prije nekoliko dana objavio je snimak na kojem se vozi vozilom, ali ga je brzo uklonio sa mreža. Iako spada u grupu rizičnih vozača, koji ne vode računa o saobraćajnim propisima, po svaku cijenu je želio da sjedne za volan.


Darko Lazić

– Darkova jedina želja posljednjih godina bila je regulisanje vozačke dozvole. Konačno je to riješio. Većina prekršaja koje su mu pisali pripadnici MUP-a odnosili su se na prekoračenje brzine i vožnju bez vozačke dozvole, što je među najvišim kaznama kada je u pitanju saobraćaj. U manjem procentu ima onih za nepropisno parkiranje, a čak je i jedan koji je dobio jer nije želio da otkrije ko vozi automobil registrovan na njegovo ime, koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio neregistrovan i bez adekvatne dozvole – kaže izvor Kurira.

Kontaktirali smo direktora Komiteta za bezbjednost saobraćaja Damira Okanovića i pitali ga da li je Darkov potez da dobije vozačku dozvolu u inostranstvu legalan.

Darko Lazić

– Državljanin Srbije sa prebivalištem u Srbiji ima pravo da upravlja vozilom sa vozačkom dozvolom izdatom u stranoj državi ako ta ista država priznaje vozačke dozvole Srbije. Međutim, to pravo prestaje nakon dvanaest mjeseci od dana ulaska na teritoriju Srbije. U tom periodu lice ima mogućnost da zamijeni stranu vozačku dozvolu za domaću, ukoliko je isti postupak u toj zemlji moguć za lice koje je vozački ispit položilo u Srbiji. Takvom se ne mogu izreći kazneni poeni, jer to može da uradi samo neko ko ima srpsku vozačku dozvolu, ali mu se može izreći zabrana upravljanja vozilom na teritoriji Srbije – objasnio je stručnjak.

Lazić, kao i obično, nije odgovarao na naše pozive.


Debeli dosije: Svi Darkovi prekršaji

27. decembar 2013. – vožnja neregistrovanog automobila

19. mart 2015. – prekoračenje brzine u Beogradu

20. april 2015. – zabranjena vožnja

22.05.2015. – zabranjena vožnja

7. jul 2015. – zabranjena vožnja

11. avgust 2016. – nepropisno parkiranje u Beogradu

22.11.2016 – prekoračenje brzine u Umčarima i vožnja bez dozvole

26. novembar 2016. – nepropisno parkiranje na aerodromu u Beogradu

7. decembar 2016. – Nije htio da kaže ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime kada je prošao na crveno svjetlo.

18. decembar 2017. – nepropisno parkiranje u Beogradu

17.04.2018 – vožnja bez dozvole i prekoračenje brzine

23.10.2018. – prijavljeno zbog prekoračenja brzine i vožnje bez dozvole

28.03.2020 – kršenje policijskog časa, vožnja bez vozačke dozvole

29.04.2020 – vožnja bez vozačke dozvole

(Kurir.rs)