Coca-Cola se večeras oglasila novim saopćenjem: "PROVELI SMO DETALJNU ISTRAGU"




COCA-COLA HBC Hrvatska večeras se oglasila novim priopćenjem o slučajevima trovanja pićem u kojem navode da “posluju prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze i kroz redovite vanjske kontrole.

“Svjesni smo slučaja povezanog sa staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. Ponudili smo našu punu podršku i otvoreni smo za suradnju sa svim nadležnim tijelima koja provode istragu.

“Proveli smo detaljnu internu istragu, nije pokazala nikakve neusklađenosti u proizvodnji”

Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze kroz redovite vanjske kontrole. Usporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu”, naveli su iz Coca-Cole.

Nova dva slučaja u Zagrebu

Nakon što je u riječkoj bolnici ranije hospitalizirana osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka zbog konzumacije  kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću u Rijeci, večeras su potvrđena dva nova slučaja trovanja, a pacijenti su smješteni u KBC-u Zagreb.

“U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i za sada se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti”, kaže Beroš. Dodaje kako su na raspolaganju svim institucijama.

“Odmah po saznanju bilo kakve informacije javnost će biti informirana kako ne bi bilo još neželjenih slučajeva”, kaže Beroš.

Beroš: U Rijeci se radilo o Romerquelleu, a u Zagrebu o Coca-Coli

“Potvrđeno je da se radi o istim dijagnozama, ali nije riječ o istim pićima. U Rijeci se radilo o Romerqulleu u staklenoj boci u ugostiteljskom objektu, a u prvom slučaju u Zagrebu radi se o Coca-Coli u plastičnoj boci kupljenoj u automatu na fakultetu.

Na terenu je i Državni inspektorat i službe pokušavaju ustanoviti o čemu se tu točno radi”, rekao je Beroš za Index.

Romerquelle se puni u Austriji, a Coca-Cola u Hrvatskoj. Kazao je da u ovom trenutku ne zna koje je piće konzumirao drugi hospitalizirani u Zagrebu.