CIRKUS NA ĐOKOVIĆEVOJ PRESICI: Ovo nije šala, supruga me zamolila da…




Zanimljivo je bilo na Đokovićevoj konferenciji za medije poslije meča protiv Dimitrova, a u centru pažnje je bio jedan novinar. Novak Đoković, srbijanski teniser, jučer je u finalu Masters turnira u Parizu bio bolji od bugarskog predstvanika, Grigora Dimitrova. U setovima je bilo 6:4, 6:3.

Zanimljivo je bilo na Đokovićevoj konferenciji za medije poslije meča protiv Dimitrova, a u centru pažnje je bio jedan novinar.  Novak Đoković, srbijanski teniser, jučer je u finalu Masters turnira u Parizu bio bolji od bugarskog predstvanika, Grigora Dimitrova. U setovima je bilo 6:4, 6:3.

Iako je tokom cijelog turnira Đoković imao velikih problema sa želučanim virusom, to ga nije spriječilo da na kraju dođe do još jednog trofeja, odnosno do osvajanja 40. Masters titule u karijeri. Nakon što se završio meč, održana je konferencija za medije, gdje je belgijski novinar postavio srbijanskom teniseru jedno zanimljivo pitanje. Novak, ovo što ću vas pitati vrlo je važno, vjerujte mi, nije šala, ozbiljno je počeo belgijski novinar, pa nastavio:

– Supruga mi je upravo poslala poruku i zamolila da vas pitam kako ste uspjeli izaći na kraj sa želučanim virusom? Ona upravo prolazi kroz teške muke, pa bi rado čula vaš savjet, upitao je novinar.

– Znate, nisam doktor i nisam u stanju davati medicinske savjete. Svačije tijelo reaguje na drugačiji način, ali smatram da je unošenje tekućine od ključnog značaja za mene. Nisam mogao puno jesti, jeo sam jednom dnevno i poslije toga unosio samo tekućine, poručio je Đoković. 

 

(sport1. oslobodjenje.ba)