Cijene stanova u Europi: Evo koji grad je najskuplji, kvadrat košta i do 25.000 KM
Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od europskih gradova, postoje podaci o njihovim cijenama. Evo u kojim gradovima Europe treba izdvojiti najviše novca za stan, za neke stanove cijena ide i do 25 hiljada KM po kvadratu.

U Muchenu, jednom od najpopularnijih gradova u Njemačkoj, kupci su za stan u novogradnji prošle godine morali da plate u prosjeku 20.000 KM po kvadratu, dok je u francuskoj prijestolnici Parizu, jednom od najromantičnijih gradova, sa 25.000 KM bio skuplji.

Nešto jeftiniji su London, Oslo i Frankfurt, gdje prosječna cijena kvadrata iznosi 16.000 KM. U Amsterdamu, gradu koji je sve popularnija destinacija za život, kvadratni metar bio je 15.000 KM, a u Kopenhagenu 14.200 KM.

U Hamburgu, gradu koji je šesti po veličini u Europskoj uniji, kupci su plaćali 13.400 KM, a u Berlinu za 800 maraka manje, odnosno 12.600 KM za kvadrat stambenog prostora.

Sa druge strane, Bugarska je zemlja koja privlači sve veći broj stranih investitora i kupaca nekretnina zbog svoje pristupačnosti, ljepote prirode i raznovrsnih mogućnosti. Zato su u bugarskim gradovima Varna i Burgas najpovoljnije nekretnine, gdje je novi stan u prosjeku mogao da se kupi za 1.700 KM po kvadratu, javlja Bif.rs.