CIJELA JUGA OBOŽAVALA “BOLJI ŽIVOT”, ALI OVAJ DETALJ NIKO NIKADA NIJE PRIMIJETIO: U stvarnom životu TO nikako ne bi moglo da se desi!


Bolji život” gledala je cijela bivša Jugoslavija i obožavala je, a koliko je popularna i danas govore i česte reprize, kao i brojne replike koje su ušle u svakodnevni govor.

Serija je premijeru doživjela 1987. godine, a posljednja epizoda je prvi put emitovana 1991. godine. Upravo zbog toga ona nosi epitet posljednje jugoslovenske serije, budući da su svega nekoliko dana nakon okončanja serije Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije.

Glavne uloge, odnosno članove porodice Popadić, maestralno su odigrali Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Dragan Bjelogrlić i Lidija Vukićević.

Bolji Zivot

Ipak, malo kome je poznato to da je Bojkovićeva bila premlada za ulogu Emilije Popadić – majke Saše, Bobe i Violete.


Naime, Svetlana je svega 15 godina starija od Lidije Vukićević, a tek 10 od Borisa Komnenića, pa im po tom parametru nikako ne bi mogla biti majka, iako je takva postavka stvari na malim ekranima.

Ima glumaca i koju su odbili ulogu u seriji, a jedna od njih je i čuvena Dara Džokić.


Glumica zbog obaveza u pozorištu nije mogla da se prihvati posla, a angažman na projektu TV Beograd kasnije je proslavio njene koleginice Svetlanu Bojković, Lidiju Vukićević i druge. Dara je tada imala tek tridesetak godina i mogla je da igra i Emiliju i Violetu Popadić.

– Odbila sam „Bolji život“, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svjesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka. Tako je trebalo da bude – rekla je Dara Džokić gostujući u jednoj TV emisiji.


Dara Džokić

Tu je Lepa Brena koja je trebalo da bude Nina Andrejević.

– To je bilo veoma davno i više se ne sjećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dvije godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i svijeta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umjela – rekla je Lepa Brena svojevremeno.

Lepa Brena, Senidah

(Kurir.rs)