"BRAĆA HOFMAN UMISLILI DA SU NEDODIRLJIVI, PA JAVNO DEMONSTRIRALI SILU": Evo s kim su sve bili bliski! U zagrljaju s navijačima
Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović uhapšeni su juče u jednom restoranu u Beogradu u tržnom centru Galerija zbog snimaka na kojima se vidi kako maltertiraju i prijete osoblju ugostiteljskih objekata.

Stručnjaci za Kurir objašnjavaju da su braća zbog minimalne podrške na društvenim mrežama sve do hapšenja mislili da su nedodirljivi!

– Svako se hvali onim što smatra važnim, oni su očekivali veliku podršku, pogotovo od užeg kruga ljudi, koju su verovatno i uživali – pojašnjava za Kurir profesorka fenomenologije nasilja Zorica Mršević i dodaje:

3692976-ljuban-miljan-ff

BRAĆA HOFMANFOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

– Problem je što bahati pojedinci misle da su nedodirljivi u svojoj beskrupuloznosti i zbog toga nemaju trenutni strah od posledica, ali je i za njih hapšenjem usledilo otrežnjenje, pogotovo kao u ovom slučaju kada se sve odigra na javnom mestu.

Društvene mreže

Prema njenim riječima, moguće je i da se u ovakim situacijama računa i na podršku i status koji bi mogli da imaju iza rešetaka.

– Ovakavim ponašanjem oni stiču i neki status u zatvoru, poštovanje. “Kotiraju” se više, za razliku od onih koji su zatvoreni zbog krivičnih dela poput seksualnog zlostavljanja i slično – kaže Mršević.

3343818-sequence-01-02-13-35-24-still004-ff

ZORICA MRŠEVIĆFOTO: KURIR TELEVIZIJA

Saslušanje

Nakon hapšenja braće Hofman Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu naložilo da im se odredi zadržavanje u trajanju od 48 sati, a zbog osnovane sumnje da se u njihovim radnjama za sada, stiču obilježja krivičnih djela i to zlostavljanje i mučenje i krivičnog djela nasilničko ponašanje.

– Danas će u prostorijama ovog tužilaštva biti saslušani osumnjičeni, a potom ce se odlučiti o podnošenju predloga za pritvor – navodi se.

Braća Hofman imala su tako status i na slobodi pa su sa njima u društvu često viđani ljudi poznati javnosti, ali i policiji.

Osim Mirka Šijana, sina pjevačice Goce Božinovske i pokojnog pripadnika surčinskog klana Zorana Šijana, sa braćom su u društvu često viđani i Nikola Buha, bratanac Ljubiše Buhe zvanog Čume, sin Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, Veljko, ali i Nikola Vavić i pokojni Luka Perenčević.

3693252-whatsapp-image-20231110-at-17-05-00-dc6b1a7d-ff

MIRKO ŠIJAN, LJUBAN HOFMAN, NIKOLA BUHA I MILJAN HOFMANFOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Na fotografijama sa društvenih mreža braća su zagrljena sa svojim prijateljima, uglavnom na proslavama i porodičnim okupljanjima gde se vidi koliko su zaista bliski.

Veze s kriminalcima

– Spekulisalo se i da je sa njima u petak uhapšen Mirko Šijan, ali je on demantovao ove navode, a hapšenje svojih prijatelja nije želeo da komentariše – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Nikola Vavić inače je javnosti postao poznat posle sukoba sa navodnom žrtvom klana Veljka Belivuka, Lazarom Vukićevićem i kao pripadnik navijačke grupe Partizana, Alkatraz. On je i osuđivan zbog dr.o.ge i oru.žja.

3694438-mirko-sijan-2-ff

HOFMAN, VELJKO RAŽNATOVIĆ, ŠIJAN, NIKOLA VAVIĆFOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Prema riječima Kurirovog izvora, Hofmani su bili bliski i sa Perenčevićem, najvjerovatnije preko Mirka Šijana.

– Postoji i njihova zajednička fotografija, a Perenčević je ubijen u maju prošle godine na Banjici kod zgrade u kojoj je živeo i odrastao, kada je u njega pucao ubica maskiran u “glovo” dostavljača – podsjeća izvor.

3693256-whatsapp-image-20231110-at-17-05-00-eff0b168-ff

PERENČEVIĆ, ŠIJAN, HOFMAN I BUHAFOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Šablonsko ponašanje

Bivši obaveštajac Božidar Spasić za Kurir kaže da su uhapšena braća imala jaku želju da svoju agresivnost prikažu i drugima.

– Oni su navodno kik-bokseri, a izbegavali su borbe u ringu i demonstrirali silu na sasvim drugim mestima. Odavno je primećena želja da svoju agresivnost prikažu i drugima, ali u pitanju je šablon i oni nisu ni prvi na poslednji koji su uspeli da dobiju i podršku zbog koje su još agresivnije delovali – kaže Spasić i dodaje:

– U pitanju je ipak bio mač sa dve oštrice, imali su minimalnu podršku, ali su kod većine probudili gnev, policija je reagovala na vreme. Prema njegovim rečima, obrazac po kom su delovala braća može se videti na više skorijih primera, kao što je sramna podrška ubici iz Gradačca koji se snimao dok je ubijao majku svog deteta…

2761263-screenshot-644-ff

BOŽIDAR SPASIĆFOTO: KURIR TELEVIZIJA