Biljka koja uništava bradavice kao laserom: Ali samo ako je ovako koristite

Rusa, također poznata kao rosopas ili lastavica, predstavlja neobično dragocjenu biljku s bogatim žutim sokom koji teče kad je uberete. Postoji vjerovanje da lastavice koriste ovaj sok kako bi prekrivale oči svojih mladunaca kako bi vidjele bolje (stoga i latinski naziv “cheliodon”, što na starogrčkom znači “gutati”). Kroz vijekove, ova biljka je bila široko korištena u narodnoj medicini za liječenje problema poput katarakte i konjuktivitisa, izvještava Espreso.rs.

Rusa ima raznolik spektar djelovanja

Osim što potiče rad jetre i ublažava probavne tegobe te bolove u žučnoj kesi, rusa također uklanja bradavice. U kombinaciji s koprivom i dobričicom, pomaže ublažiti simptome alergija.

Ova biljka sadrži i proteolitičke enzime, gorka jedinjenja i malu količinu eteričnog ulja. Tretman trajanja tri tjedna s čajnom mješavinom ruse, nane i maslačka može poslužiti kao izvrsna opcija za čišćenje jetre i krvnih žila. Posebno se preporučuje osobama koje se bore s psorijazom i ekcemom.

Borba protiv bradavica

Svježi sok od ruse koristi se za tretiranje bradavica i nanosi se izravno na bradavicu. Alternativno, možete pripremiti tinkturu od ruse na sljedeći način:

Ispunite čistu staklenku od 250 ml svježe sjeckanom rusom i prelijte je jabučnim ocatom. Zatvorite i ostavite da odstoji mjesec dana na tamnom mjestu, redovito mućkajući. Nakon toga, procijedite tekućinu i nanesite je na bradavice tri puta dnevno.

Također, možete natopiti komad gaze ovom tinkturom i pričvrstiti ga zavojem ako imate više bradavica blizu jedna drugoj. Gazu treba mijenjati dva puta dnevno. Preporučuje se i oralna upotreba ove tinkture (1 čajna žličica dnevno razrijeđena vodom). Imajte na umu da trebate pažljivo pratiti preporučene doze i trajanje tretmana.

Čajna mješavina za čišćenje jetre

Sastojci:

– 50 g trave ruse
– 50 g korijena maslačka
– 50 g nane

Priprema:

Sve biljke pomiješajte, zatim 2 žlice ove smjese prelijte s 500 ml kipuće vode. Promiješajte, pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta. Procijedite i pijte bez šećera tijekom dana. Tretman traje tri tjedna.

Čajna mješavina protiv astme i alergija

Sastojci:

– 50 g trave ruse
– 50 g dobričice
– 50 g bokvice

Priprema:

Sve biljke pomiješajte, zatim 2 žlice ove smjese prelijte s 500 ml kipuće vode. Promiješajte, pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta. Procijedite i pijte, po želji zaslađeno medom, tijekom dana. Konzumirajte dva tjedna, zatim napravite sedmodnevnu pauzu i ponovite tretman još jednom, piše krstarica.com