BILA JE SRPSKA MERILIN MONRO, A ONDA JE U JEKU KARIJERE NESTALA! Svijet je ludio za njom, evo gdje je čuvena Tajči DANAS, nećete je prepoznati


Tatjana Matejaš, poznatija kao Tajči, bila je jedna od omiljenih pjevačica bivše Jugoslavije, a na samom vrhuncu karijere je nestala.

Zbog autentičnog stajlinga i izgleda, zvali su je srpska “Merilin Monro”.

Prvi nastup imala je 1987. godine na Zagreb festu sa pjesmom “Noć od kristala” na kom je osvojila nagradu za najboljeg debitanta.

2370793-screenshot-21-ff

FOTO: PRINTSCREEN

Veći pjevački nastup koji je zapazio širi auditorijum bilo je gostovanje u pjesmi grupe Hari Mata Hari “Sedamnaest mi je godina”, koliko je i imala te godine. Godine 1989. upoznala je kompozitora Zrinka Tutića i počela pripremati pjesme za prvi album.

Sa svojim najvećim hitom “Hajde da ludujemo” pobijedila je na Jugoviziji 1990. u Zadru.

1061515-tajci-ff

FOTO: PRINTSKRIN/JUTJUB

Njen nastup, pojava u ružičastoj haljini i pokreti rukama, u kombinaciji sa imidžom Barbike i Merilin Monro osvojili su ne samo žirije televizijskih centara, već i publiku u dvorani koja ju je pozdravila ogromnim aplauzom nakon izvođenja pobjedničke pjesme.

1061519-tajci-ls

FOTO: PRINTSKRIN/JUTJUB

Poslije Pjesme Evrovizije 1990. izašao je i njen prvi album “Hajde da ludujemo”, koji je izazvao pravu euforiju kod publike svih uzrasta, a pretežno kod tinejdžera.

Njena karijera je doživjela vrhunac, a Tajči je bila jedna od najpopularnijih pjevačica bivše Jugoslavije.

135864-tajci-ff

Na novom albumu nizala je hitove poput: “Ti nemaš prava na mene”, “Dvije zvjezdice”, “Kad se mrzi i voli” i “Moj mali je opasan”.

Kada je počeo rat, reklamiranje albuma i karijera su joj se učinile kao besmislene, te je zauvijek nestala sa domaće scene i otišla u Ameriku gdje se školovala i takođe bavila muzikom.

Nešto kasnije se udala za pijanistu i rodila tri sina, te je stvorila dom daleko od bivše Jugoslavije koja je nikada nije zaboravila.

Svojevremeno je otkrila zašto i kako se dogodilo da nestane sa scene.


– Bavim se muzikom od četvrte godine, to nije bio uspeh preko noći, meni je to bila nuspojava. Sa 17 godina sam sa pesmom “Noć od kristala” pobedila na Zagrebačkom festivalu, bila sam svuda, što je bio logičan nastavak tog mog uloženog rada, a moj cilj je bio da se bavim muzikom i kroz nju stvorim nešto lepo, da ljudima ulepšam dan…Kao 19-godišnjaka nisam bila spremna na toliku slavu, ali taj osećaj… To nije bila regularna slava, u tom trenutku nisam imala alate niti mentalnu podršku, niti nekog ko bi mi oko tog pomogao,” objašnjava Tajči, pa dodaje “nije mi žao što sam otišla, svaka kockica se posložila – govorila je Tajči.

Godinama kasnije domaća javnost se pitala gdje je nestala “domaća Merlinka”, dok je ona sa svojom porodicom uživala daleko od domaće javnosti.


Danas izgleda dosta drugačije iako je zadržala plavu kosu.

I dalje živi u Americi i bavi se muzikom, ali duhovnom, pjeva u katoličkim crkvama i živi potpuno miran život.