Astrolozi smatraju da je ovo najvažniji dan u novembru: Jedan znak osjetit će velike promjene

Novembar je započeo s osjećajem sporosti i tišine nakon turbulentnog perioda pomračenja, a sa Saturnom koji usporava svoje kretanje prije nego što okonča retrogradni hod 4. novembra, vrijeme je za introspekciju i pripremu za promjene. Astrolozi ističu da je strpljenje, sporiji tempo i odgovorno postupanje ključno ovog mjeseca, a posebno je naglašen značaj 13. novembra.

Vjeruje se da posle ovog datuma imamo šansu za novi početak na svim poljima života, pa se preporučuje da važne odluke, potpisivanje ugovora i bitni razgovori budu odloženi za period nakon 13. novembra.

Trinaesti dan novembra nas usmjerava ka našim emocionalnim dubinama jer mlad Mjesec ulazi u znak Škorpije. To će nam omogućiti da dublje uronimo u suštinu onoga što je važno u našem životu, i očekuje se da će strasti biti uzburkane. Mlad Mjesec u Škorpiji nas podstiče da donosimo odluke srcem, a ne racionalno.

Foto: Unsplash

Mlad Mjesec će takođe biti u opoziciji sa inovativnim Uranom, podstičući nas da razmotrimo nekonvencionalne perspektive i da se otvorimo za promene. Intenzivna prisutnost Marsa takođe u Škorpiji može izazvati izlive bijesa, ali uz fleksibilnost i otvorenost za promjene, možemo spriječiti naglašene emocionalne reakcije.

Škorpije će posebno osjetiti utjecaj ovog mladog Mjeseca, s obzirom na prisustvo Marsa u njihovom znaku. Očekuju ih promjene i iznenađenja, ali ako preuzmu kontrolu nad situacijom i aktivno se uključe u proces, mogu izbeći stres i ostvariti značajne koristi.

U zaključku, novembar donosi priliku za refleksiju, pripremu za nove početke i suočavanje s izazovima s otvorenim srcem i fleksibilnošću. Ljubav prema sebi i strpljenje su ključni za uspješno upravljanje energijom ovog mjeseca.