85-godišnji otac pucao sinu u glavu iz lovačke puške
U Višem sudu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana M. S. (85) iz Kaća koji je osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju nakon što je iz lovačke puške pucao u glavu svom sinu Ž. S. (57).

Osumnjičenom M.S. iz Kaća zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svjedoke, zatim zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično djelo za koje je osnovano sumnjiv kao i zbog načina izvršenja i težine posljedica krivičnog djela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti kaže za Blic portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

Podsetimo, muškarac (57) je juče poslije 9 sat ranjen vatrenim oružjem u porodičnoj kući u Kaću.

Kako navode komšije, do sada nije bilo svađa ove porodice zbog kojih bi intervenisala policija.

– Znamo se iz viđenja, ne bismo nikada rekli da ovako nešto može da se desi. Otac i sin žive u dvije kuće, ali u istom dvorištu. Sin ima suprugu i desetogodišnje dijete – kažu komšije za Blic.

Prema njihovim rečima, stariji komšija je teško pokretan i kreće se uz pomoć štake. Navode da je nakon ranjavanja policija zatvorila taj dio ulice.

– Tamo se sada ne može prići. Ne znam da li su u tom trenutku u kući bile supruga i dijete ranjenog komšije, ne znamo još uvijek ništa – rekao je juče jedan mještanin Kaća, piše Blic.