10 trenutaka koji će natjerati svaku ženu da napusti muškarca čak iako ga voli

Ako je žena zaljubljena, može se činiti da bi u vezi dala sve od sebe. Ali svemu postoji granica i kada se određene granice pređu, ona će bez razmišljanja napustiti čak i tog muškarca iz snova.

Bright Sight navodi nekoliko grešaka koje muškarci prave, a koje mogu brzo dovesti do pogoršanja odnosa.

Ne želi da “začini stvari”.

Nije da žena želi da njena romantična veza bude vožnja rolerkosterom, ali je od vitalnog značaja ostaviti malo prostora za nove stvari. Ako muškarac insistira da ide u isti restoran svaki dan ili želi da putuje na isto mjesto svaki odmor jer ne želi da izađe iz svoje zone udobnosti, njegovoj ljubavnici će sigurno uskoro dosaditi.

Foto: Unsplash

Optužuje vas da imate visoka očekivanja.

Kada žena razmišlja o raskidu sa svojim voljenim, najvjerovatnije je do tada učinila mnogo pokušaja da spasi ovu vezu. Ali ako partner odbije da razgovara o stvarima koje je zabrinjavaju, a istovremeno nastavi da se žali na njene nerealne zahtjeve, ona će ostati bez sumnje da je vrijeme da prekine.

Ponaša se “kao da nešto krije”

“Ako se ponaša kao da ima nešto da sakrije, definitivno vas vara.” Čak i ako to nije slučaj, to je ono što će vam pasti na pamet ako partner izbjegava slanje poruka kada je u vašoj blizini, govori u nejasnim detaljima o svojim planovima ili se brani kada ga pitaju gdje je bio. Nedostatak iskrenosti i otvorenosti natjerat će svaku ženu da poželi da traži drugu, stabilniju vezu.

Nikada nije tu kada vam je potreban.

To ne znači nužno da je muškarac van grada ili da se druži sa prijateljima – on može sjediti ispred svoje djevojke, ali i dalje nije prisutan kada ona želi da razgovara o stvarima koje su joj važne ili joj smetaju. Kada se partner samo pretvara da sluša, žena to može osjetiti. Ko želi takvu vezu?

Foto: Pixabay

On čini da se osjećate kao njegova majka.

U ovakvom tipu veze, svaka žena će se ubrzo umoriti od pokušaja da mu skine odgovornost sa njegovih ramena i da se opravdava za njega i poželjet će da počne da traži odraslog muškarca.

On ignoriše vaša mišljenja.

Kada postoji potreba za donošenjem odluka koje utječu na obe osobe u vezi, žena očekuje da će njeno mišljenje biti uzeto u obzir. Ako muškarac misli da se njene želje i potrebe ne računaju i da se fokusira samo na sebe, ona će to shvatiti kao crvenu zastavu da on ne želi da ona bude sretna i da je ne poštuje.

Svoju karijeru stavlja na prvo mjesto.

U redu je kada osoba ima velike snove koje treba ostvariti, ali kada ste u vezi, čak i uprkos zauzetosti, važno je da odvojite malo vremena da se fokusirate na svog partnera i pokažete mu da vam je on prioritet. Ako je muškarac uvijek previše zauzet da provodi vrijeme sa svojom ljubavnicom, ona će poželjeti da ga ostavi zauvijek.

Foto: Pixabay

On vas poredi sa drugim ženama.

To može biti neko od njegovih bivših, kolega ili majka. U svakom slučaju, stalno poređenje djevojke sa drugim ženama je vrlo opasna greška koja može momentalno uništiti vezu. To čini da se žena osjeća užasno, negativno utiče na njeno samopouzdanje i, najvjerovatnije, završit će raskidom.

On vas tjera da se zapitate da li mu je uopće stalo.

Ako, umjesto da pokaže koliko mu je žena važna, muškarac je uzme zdravo za gotovo i ne želi da se trudi u vezi, njegova žena se nikada neće osjećati ugodno u njegovoj blizini.

Možete li dodati još neke tačke na ovu listu?