SAMO STAVITE NOVČANICU NA OVO MIJESTO U KUĆI I RIJEŠIT ĆETE SVE FINANSIJSKE PROBLEME! Novac će početi da kaplje sa svih strana




Vjerovatno svi znaju ili su barem čuli za feng shui, ali dok mnogi razmišljaju o rasporedu prostorija i namještaju koji nije tako lako promijeniti, većina nije sigurna kako na to utiču dekorativni komadi namještaja.

Njihovo postavljanje ili promjena može dovesti do dramatičnih poboljšanja, kao i do optimizacije energije koja teče kroz prostor.

Da vas podsjetimo, feng shui ima pet elemenata, a to su: Voda, Zemlja, Vatra, Drvo i Metal, a svaki od njih pojačava neku vrstu energije. Kada je novac u pitanju, uz njega se najčešće vezuje element Vode, pa svi koji žele da održe njegov protok ili da ga ojačaju treba da postave itison ili tepih u plavičastim nijansama na samom ulazu u dom. Ako to nije moguće, dobro je da barem tepih ima plave ili zelene detalje na sebi.

Ako imate finansijskih problema i osjećate da je energija tu “blokirana”, potreban vam je tepih crvenkastih i smeđih tonova, jer ova kombinacija može stvoriti “zapaljivu” smjesu koja će otvoriti blokade.

Najveću grešku prave vlasnici poslovnih prostora koji se odluče da plate izradu strunjača sa imenom firme. Isto važi i za itison na ulazu. Nikad to ne radite, kažu majstori feng šuija. Time dopuštate da se “gazi” vaš poslovni ugled, ističu, a bolje je da od ulaza vodi šara koja podsjeća na stazu, kojom vam prirodno dolaze partneri, klijenti ili kupci.

Ako niste u mogućnosti da uskoro promijenite prostirke, upotrijebite mali trik koji se koristi kao “feng shui lijek”. Uzmite komad osušene alge ili mahovine i stavite ga ispod tepiha. Ovim ćete privući sreću i bogatstvo u dom.

Za razliku od suhog cvijeća koje se mnogi ljudi ponekad beskorisno gomilaju i stvaraju samo prašnjavi nered, što feng shui zabranjuje, ovaj detalj iz prirode sa posebnom namjenom djeluje kao sredstvo za pojačavanje energije tepiha koju ne možemo promijeniti. Probajte sutra!