Ravnatelj bolnice u Gazi: Izraelci su ušli unutra. Možemo se samo moliti za pacijente




NOVINSKA agencija Associated Press navodi da je putem telefona razgovarala s Mohammedom Zaqoutom, ravnateljem bolnice u Gazi. Zaqout je kazao da su izraelski tenkovi stigli u medicinski kompleks bolnice Al Shifa i da su vojnici ušli u zgrade; uključujući hitne i kirurške odjele u kojima su smještene jedinice intenzivne njege.

“Okupacijske snage upale su u zgrade”, rekao je ljutito preko telefona i dodao da su pacijenti, uključujući i djecu, prestravljeni. “Oni vrište. To je vrlo zastrašujuća situacija… Ne možemo učiniti ništa za pacijente osim moliti se”, kazao je Zaqout. 

“Tu je središte Hamasa”

Podsjetimo, izraelska vojska je objavila da je ušla u kompleks Al Shife i kako “na temelju obavještajnih informacija i operativnih potreba” provodi “preciznu i ciljanu operaciju protiv Hamasa u određenim dijelovima bolnice”.  

Izraelska vojska dodala je da su s njezinim snagama “medicinski timovi i govornici arapskog jezika, posebno obučeni kako bi se pripremili za ovo kompleksno i osjetljivo okruženje, s ciljem da se ne naudi civilima”. Glasnogovornik IDF-a Peter Lerner za CNN je rekao da su bolnica i kompleks središte Hamasa za njegove operacije, potencijalno čak i njegovo “srce”.