MODRIĆ I ALABA IMAJU NOVU TAKTIKU ZA IZVOĐENJE KORNERA: Nikome nije jasna i svi posmatraju u čudu




U prvom kolu grupe C Lige prvaka na Santiagu Bernabeuu Real je u 94. minuti golom Judea Bellinghama pobijedio debitanta u elitnom takmičenju Union Berlin.

U prvih 45 minuta gledali smo prilično siromašan nogomet. Nijemci se nisu prepali najtrofejnijeg kluba u povijesti i čak su u nekoliko navrata zaprijetili Kepi. S druge strane, Real u prvom dijelu nije pokazao baš ništa. Jedini igrač koji je zaslužio pozitivnu ocjenu kod Kraljeva je bio Luka Modrić, koji je bio standardno sjajan, ali nije imao potrebnu podršku suigrača.

Upravo u tom dijelu igre kamere su uhvatile zanimljiv trenutak kod jednog kornera Reala. Luki Modriću, koji je bio zadužen za sve prekide, pridružio se David Alaba, koji je stao ispred hrvatskog kapitena.

Nikome nije bilo jasno što je točna ideja Realova dvojca, ali je dovoljno bilo da izazove pažnju na društvenim mrežama pa je tako ESPN podrugljivo napisao kako je Real izumio novu tehniku izvođenja kornera, a jedan je navijač napisao: “Real Madrid izmišlja nove tehnike kornera, ali izgleda kao da ni sami ne znaju šta je plan.”