LJUDI MOJI, MA JE LI OVO MOGUĆE? Zrinjski ispisao historiju večeras: Od 0:3 na poluvremenu do APSOLUTNO NESTVARNOG PREOKRETA




Fudbaleri Zrinjskog večeras su odigrali spektaklularno drugo poluvrijeme protiv favorizovanog AZ Alkmara u 1. kolu Konferencijske lige i savladali Nizozemce sa 4:3.

Apsolutno niko nije ovo očekivao nakon prvog poluvremena, koje je pripalo gostima rezultatom 0:3. Van Brederode je u 10. minuti doveo AZ u vodstvo, a do kraja poluvremena mrežu Marića pogađali su još Mijnans u 33. i De Vit u 44. minuti.

Krunoslav Rendulić je očito u poluvremenu uspio na nevjerovatan način motivisati aktuelne bh. prvake, koji su u drugom poluvremenu izgledali aposlutno nestvarno na terenu.

Prvo je strašan gol iz slobodnjaka postigao rezervista Kožulj, već u 48. minuti. Onda je 20 minuta poslije Ćorluka uputio jedan centaršut koji je odsjeo u samim rašljama Nizozemaca.

Samo dva minuta poslije na semaforu u Mostaru bilo je 3:3. Rezervista Aldin Hrvanović na terenu je proveo samo 10-ak sekundi, a onda majstorski poravnao rezultat.

A potpuni preokret donosi sjajni Zvonimir Kožulj u 81. minuti. U Mostaru će se večeras slaviti do duboko u noć, kao i u ostatku BiH. Bravo Plemići…