TETKA IZ AMERIKE MI POSLALA PARE ZA PLASTIČNU OPERACIJU: Kad Sam Joj Poslala Sliku VRISNULA OD NEVERICE, SAD SAM BOGINJA LJEPOTE


TETKA IZ AMERIKE MI POSLALA PARE ZA PLASTIČNU OPERACIJU: Kad sam joj poslala sliku VRISNULA OD NEVERICE, SAD SAM BOGINJA LJEPOTE

CIJELI CHAT:


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a na današnjoj konferenciji za medije kazao je kako da Bosni i Hercegovini ništa više neće biti isto od 22. augusta, piše N1.


Kao ključno pitanje naveo je pitanje imovine.

“To je pitanje državnosti. Ako imate imovinu, imate državu. Imovina je pitanje koje neće biti riješeno onako kako oni to predviđaju, zato su i krenuli sa zakonima koji zabranjuju da se pobijaju Christiana Schmida odluke. To ćemo tek da vidimo. Schmidt je kazao kako loše tumačim Dejton. Ja ga ne tumačim, nego čitam”, istaknuo je.

Između ostalog, Dodik se obrušio i na međunarodnu zajednicu.

“Poručujem svim da sam spreman na borbu. I na pravnu i na političku borbu. Ako hoće političku borbu do kraja – imat će je. A kraj neće biti na raspoloženje ovima iz Kruga 99 i razne sarajevske bolumente kojoj je važno da vidi sravnjenu RS. Schmidtovi zakoni će se morati staviti van snage. Ja to ne tražim u svom slučaju, ali sve buduće poslove koje budemo radili morat će biti uslovljeni tim pitanjem. Ako nema te odluke na nivou BiH da stranac ne može da nameće zakone u BiH, a oni to ne mogu da prihvate, imat će političku borbu”, rekao je Dodik.

Onda je najavio sastanak s liderima vladajućih stranaka na državnom nivou. Isti dan je i sjednica Predstavničkog doma BiH.

“Tamo su tačke dnevnog reda koje su bile ranije na dnevnom redu Parlamenta. Zakoni koji će se naći imat će našu podršku. Ali poslije te sjednice od 22. augusta sve će u BiH biti drugačije, ništa neće biti isto. Ukoliko neko u ovoj zemlji hoće da kaže da hoće da živi bez pola zemlje, bez 33 posto političkog kapaciteta u odlukama, onda neka kažu. Ali će snositi posljedice, ne samo mi. Mi ne želimo da živimo u zemlji u kojoj odluke donosi stranac, koji nije imenovan, koji laže, petlja, koji se junači… Zamislite koje je njegovo spasenje bilo kada se pita sekretar Ujedinjenih nacija da li je relevantnom rezolucijom iko imenovan za visokog predstavnika on nema odgovor. Međutim, špekulanti onda dodaju jednu rečenicu za koju se on hvata”, rekao je Dodik.