Revizorka u Zagrebu ošamarila mladića: On je snimio i sad joj prijeti otkaz




Snimak iz Zagreba na kojem se vidi kako kontrolorka u tramvaju udara studenta zgrozila je javnost, a iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) se izvinjavaju za incident i kažu da će sankcionisati radnicu.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se trenutak kada kontrolorka udara šamar studentu uz pitanje ‘smiješ li me snimati’, dok student odgovara “smijem” uz “evo, lupila me je”.

“Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. novembra u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših radnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebno ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima”, saopćeno je iz ZET-a.

Putnik koji je napadnut, kako su rekli, jučer je došao u ZET, predočio snimku događaj te su mu radnici uputili izvinjenje u ime firme i naveli kako će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje kontrolorke.

“ZET je također kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo izvinjenje zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio. ZET je promptno pokrenuo postupak koji može završiti i mjerom vanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obaveze”, navodi se u saopćenju.

(Klix.ba)